Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zemanův AS Řím čtyřmi góly pokořil Milán

Řím - AS Řím vedený českým trenérem Zdeňkem Zemanem porazil AC Milán 4:2 a ukončil jeho čtyřzápasovou vítěznou sérii v italské fotbalové lize. Fotbalisté Neapole, kteří jsou soupeřem Plzně ve 2. kole Evropské ligy, zakončí letošní rok v italské lize na pátém místě. V 18. kole vyhráli 2:0 v Sieně a ukončili sérii čtyř porážek ve všech soutěžích.

Utkání AS Řím - AC Milán
zdroj: ČTK/AP

Zemanovi svěřenci začali proti AC výborně a už po půlhodině vedli o tři branky. Přesně mířili obránce Nicolás Burdisso, útočník Pablo Osvaldo a další ofenzivní hráč Erik Lamela. Talentovaný Argentinec se prosadil i po hodině hry. Dramatický závěr odstartoval v 78. minutě červenou kartou za úmyslnou hru rukou domácí Marquinhos.

Milánští v závěrečných třech minutách vstřelili v početní výhodě dvě branky. Penaltu proměnil střídající Giampaolo Pazzini, na rozdíl dvou branek snížil další náhradník Bojan Krkič, hostující právě z AS. Domácí však náskok udrželi a ukončili soupeřovu čtyřzápasovou vítěznou šňůru v domácí soutěži.

Neapol zakončí rok na pátém místě

Neapol rozhodla o své jedenácté ligové výhře v sezoně až v úplném závěru. V 86. minutě zlomil odpor Sieny vítězným gólem Christian Maggio, pojistku v podobě proměněné penalty přidal v poslední minutě Edinson Cavani. Uruguayský kanonýr ztrácí se třinácti góly jediný zásah na nejlepšího střelce Serie A Stephana El Shaarawyho z AC Milán.

Fotbalisté Neapole
zdroj: Isifa/EPA

Trenér Neapole Walter Mazzarri, jehož tým se s Plzní utká 14. února doma a o týden později ve Štruncových sadech, do utkání postavil sestavu: De Sanctis - Campagnaro, Gamberini (68. Panděv), Britos - Maggio, Donadel, Behrami, Zúňiga (81. Mesto) - Hamšík - Insigne (85. El Kaddúrí), Cavani.

Na druhou příčku s osmibodovou ztrátou na vedoucí Juventus se posunulo Lazio Řím díky výhře 1:0 na půdě Sampdorie Janov. Zápas, který sledoval pouze z lavičky reprezentační útočník Libor Kozák, rozhodl po půlhodině hry tvrdou dorážkou Hernanes. Na lavičce Sampdorie nevyšla premiéra novému kouči Deliu Rossimu, jenž nahradil propuštěného Cira Ferraru.

Inter Milán zachránil pět minut před koncem doma remízu 1:1 s FC Janov a propadl se z druhého na čtvrté místo tabulky. Janov poslal do vedení v 77. minutě po individuální akci útočník Ciro Immobile, šestou ligovou porážku Interu v sezoně odvrátil gólovou hlavičkou z 85. minuty argentinský záložník Esteban Cambiasso.

Na třetí místo se díky lepšímu skóre posunula Fiorentina po přesvědčivém vítězství 3:0 v Palermu. Dva góly dal Stevan Jovetič, který jednou skóroval z penalty. Z druhého pokutového kopu se prosadil Gonzalo Rodríguez. Italská liga pokračuje po krátké přestávce 5. a 6. ledna příštího roku.

Inter Milán - FC Janov 1:1 (85. Cambiasso - 77. Immobile), Bergamo - Udine 1:1 (40. Denis z pen. - 34. Muriel), Boloňa - Parma 1:2 (54. Sörensen - 56. Valdés, 66. Sansone), FC Turín - Chievo 2:0 (12. vlastní Sardo, 26. Gazzi), Palermo - Fiorentina 0:3 (50. a 83. z pen. Jovetič, 89. Rodríguez z pen.), Sampdoria Janov - Lazio Řím 0:1 (31. Hernanes), Siena - Neapol 0:2 (86. Maggio, 90. Cavani z pen.), AS Řím - AC Milán 4:2 (30. a 61. Lamela, 13. Burdisso, 23. Osvaldo - 87. Pazzini z pen., 88. Krkic). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články