Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neapol hraje ve "sparťanské" skupině s Bernem, několik týmů může postoupit

Praha - Fotbalisty Neapole a Bernu čeká důležitý vzájemný zápas o postup ze skupiny Evropské ligy, ve které figuruje i pražská Sparta. Všechny tři celky mají po třech zápasech šest bodů a právě 4. kolo hodně napoví o tom, kdo bude favoritem na postup do jarních bojů. Neapol navíc touží Bernu oplatit překvapivou prohru 0:2 z minulého duelu. Nepomůže jí však klíčový hráč Marek Hamšík, kterého trápí nemoc.

Kromě slovenského reprezentanta není trenérovi Rafaelu Benítezovi k dispozici ani útočník Michu, jenž má poraněný kotník. Oba tak nejsou ani v nominaci na utkání. Beníteze však trápí zejména to, jak zlepšit výkon týmu, aby se neopakovalo zklamání z Bernu. "Musíme především zlepšit defenzivu. Ve Švýcarsku jsme měli převahu, ale dovolili jsme soupeři pokořit naši obranu, zatímco my jsme své šance nebyli schopni proměnit. Rozhodně ale nebudeme nic měnit na naší ofenzivní hře a rozhodně chceme vyhrát," řekl Benítez.

Neapol je v italské lize až pátá a na vedoucí Juventus ztrácí už sedm bodů. Dá se tak očekávat, že Benítez bude šetřit některé další opory na nedělní zápas s Fiorentinou, v němž potřebuje uspět. V to doufají i hráči Bernu. Ti už v minulém kole využili pozměněné sestavy Neapole k nečekanému úspěchu. "U nás Neapol protočila sestavu, což byl klíč k našemu úspěchu. Bylo příjemné vidět hráče jako Higuaín či Callejón jen na lavičce. Uvidíme, jak se k tomu postaví teď v odvetě," řekl trenér Bernu Uli Forte, který by měl znovu nasadit do sestavy i českého beka Jana Lecjakse.

Podle Beníteze je však jedno, kteří hráči nastoupí, Neapol by měla vyhrát s jakoukoli sestavou. "Ať už bude hrát kdokoli, půjdeme vyhrát. Naše ambice nám velí zápas zvládnout. Točit sestavou prostě musím, abychom náročný program zvládli fyzicky," dodal španělský kouč. Ten je údajně pod tlakem vedení a v případě porážky by mohl být odvolán.

Jistotu postupu si už mohou zajistit Dynamo Moskva, Fiorentina a Legia Varšava, tedy týmy, které zatím nepoztrácely ani bod. Dynamo doma přivítá Estoril, Fiorentina bude stoprocentní bilanci hájit proti PAOKu Soluň a Varšava doma hostí Metalist Charkov. Legii stačí k jistotě i bod, pokud Lokeren zároveň prohraje s Trabzonsporem.

Slavit postup už mohou také Salcburk a Celtic Glasgow, pokud ve skupině D zvládnou své zápasy s Dinamem Záhřeb a Astrou Ploješť. Teoreticky si postup mohou zajistit v případě výhry také Villarreal a Inter Milán, který v pěti zápasech této sezony Evropské ligy včetně předkola ještě neinkasoval a v pohárech drží čisté konto 464 minut.

Program 4. kola základních skupin fotbalové Evropské ligy:

Skupina A: 19:00 FC Curych - Villarreal, Apollon Limassol - Mönchengladbach.

Skupina B: 19:00 HJK Helsinky - FC Turín, FC Kodaň - FC Bruggy.

Skupina C: 19:00 Asteras Tripolis - Tottenham, Besiktas Istanbul - Partizan Bělehrad.

Skupina D: 19:00 Astra Giurgiu - Celtic Glasgow, Dinamo Záhřeb - Salcburk.

Skupina E: 18:00 Dynamo Moskva - Estoril, 19:00 Panathinaikos - PSV Eindhoven.

Skupina F: 18:00 Karabach - Dněpropetrovsk, 19:00 St. Etienne - Inter Milán.

Skupina G: 21:05 Feyenoord Rotterdam - Rijeka, Sevilla - Standard Lutych.

Skupina H: 21:05 Wolfsburg - Krasnodar, Everton - Lille.

Skupina I: 21:05 Neapol - Young Boys Bern.

Skupina J: 21:05 Dynamo Kyjev - Aalborg, Rio Ave - Steaua Bukurešť.

Skupina K: 21:05 Guingamp - Dinamo Minsk, Fiorentina - PAOK Soluň.

Skupina L: 21:05 Legia Varšava - Metalist Charkov, Lokeren - Trabzonspor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články