Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Neapol čeká bitva roku, Bayern cestuje do Londýna pro postupové razítko

Londýn/Neapol – Favorité na celkový triumf v Lize mistrů se představí na stadionech soupeřů, kde budou hájit vítězství z prvních vzájemných duelů. Real Madrid se představí v Neapoli, mnichovský Bayern změří síly s Arsenalem. V anglické metropoli půjde spíše o formalitu, neboť bavorský velkoklub má k dispozici komfortní náskok. Přímý přenos utkání SSC Neapol - Real Madrid sledujte od 20:15 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Real Madrid - SSC Neapol
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

SSC Neapol - Real Madrid

Úvodní zápas vyhrál obhájce milionářské trofeje z Madridu 3:1, přestože od 8. minuty doháněl manko po přesném zásahu Insigneho. Třemi góly však skóre otočil. V Lize mistrů prodloužil sérii bez porážky na jedenáct utkání a vytvořil si nadějnou pozici k sedmému postupu do čtvrtfinále za sebou.

V Itálii se nicméně "Bílému baletu" příliš nedaří. Z posledních devíti pokusů tam zvítězil pouze jednou - loni proti AS Řím. "Ještě není nic hotového a série zůstává padesát na padesát. Čeká nás těžká odveta, ve které budeme trpět. Neapol umí být nebezpečná v jakýkoli okamžik, ale i my máme zbraně, jak uspět," konstatoval trenér Zinedine Zidane.

Neapol bude spoléhat na kouzlo svého stadionu, kde neprohrála devatenáct z předchozích dvaceti zápasů v evropských pohárech. Třetí tým Serie A navíc před vlastními fanoušky ještě žádnému španělskému soupeři nepodlehl.

"Musíme útočit tak, jak to děláme pořád. Doma se nám většinou daří a věřím, že to bude stejné i proti Realu. Jsou velmi nebezpečným týmem, který vás může kdykoliv potrestat, takže musíme i dobře bránit," upozornil slovenský kapitán Marek Hamšík.

Arsenal Londýn - Bayern Mnichov

Londýnský klub s Petrem Čechem na lavičce utržil v Mnichově potupný debakl 1:5. S dalším osmifinálovým vyřazením, už sedmým za sebou, se víceméně smířil. "Jedinou výhodou této situace je, že nemáme na výběr. Musíme útočit a dát nějaké góly. Bude to velmi těžké, protože čelíme jednomu z nejlepších mužstev v Evropě. Ale naše jméno je v sázce," prohlásil kouč Arséne Wenger, jehož tým podlehl o víkendu Liverpoolu 1:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Arsenal

Naopak Bayern hraje ve velké pohodě. Po přesvědčivém triumfu v Kolíně nad Rýnem vede bundesligu o sedm bodů před Lipskem. Vyhrál čtrnáct z posledních šestnácti soutěžních zápasů. "Nejedeme do Anglie na výlet, jedeme hrát Ligu mistrů. Otevřeli jsme si dveře, ale musíme jimi projít se vší vážností a respektem k soupeři," uvedl s nadhledem ředitel německého šampiona Karl-Heinz Rummenigge.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články