Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Naše situace je kritická, řekl po další remíze Barcelony Piqué. Xavi nevzdává boj o titul

Během pár dnů dostali dvě pořádné facky. Nejprve v týdnu schytali fotbalisté Barcelony výprask v Mnichově a skončili v Lize mistrů, v neděli navíc ve španělské lize pouze remizovali v Osasuně a v tabulce jsou až osmí. Dlouholetá opora Katalánců Gerard Piqué přiznal, že situace je kritická. Společně s trenérem Xavim ale věří v budoucnost v podobě talentovaných mladíků.

Zklamaný Abdessamad Ezzalzouli z Barcelony
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Ricardo Larreina

"Z krátkodobého pohledu myslíme pouze na následující utkání. Víme, že z dlouhodobého hlediska budou naši mladíci výborní. Musíme ale dosahovat lepších výsledků a znovu vyhrávat. Je to opravdu naléhavé. Nacházíme se v kritické situaci," řekl Piqué.

Katalánský velkoklub šel do zápasu proti Osasuně po středeční prohře 0:3 na hřišti Bayernu Mnichov, po níž poprvé od sezony 2000/01 nepostoupil při účasti v Lize mistrů do vyřazovací fáze soutěže. Na jaře mužstvo čeká Evropská liga. Náladu si tým nespravil ani v Pamploně, přestože dvakrát vedl. O výhru přišel v 86. minutě.

"Je to škoda. Myslím si, že jsme hráli dobře, když si vezmete, po čem jsme do utkání vstupovali (konec v Lize mistrů). Hráli jsme na těžké půdě. Osasuna sází na standardky. Nakonec srovnala po odraženém míči zpoza vápna. Odcházíme s bodem a zklamáním z výsledku. Z každého zápasu musíme brát tři body," uvedl čtyřiatřicetiletý Piqué.

Za Barcelonu se trefili devatenáctiletí Nico a Ez Abde. Stali se prvními náctiletými hráči, kteří skórovali v dresu Katalánců v jednom duelu španělské ligy v tomto století. "Mladíci jsou pro nás přínosem. Pomáhají týmu v těchto těžkých chvílích. Jejich snaha je mimořádná. Nechť se dostaví příznivý výsledek. Měli jsme vítězství na dosah, ale nechali jsme si ho utéct," prohlásil Xavi.

Šestadvacetinásobní španělští mistři jsou v La Lize osmí se ztrátou 18 bodů na vedoucí Real Madrid, který odehrál o zápas víc. "Cílem je dostat se mezi nejlepší čtyřku a proklouznout do boje o titul. Proč ne? Bude to těžké, ale nesmíme přestat věřit," konstatoval jednačtyřicetiletý bývalý záložník Xavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články