Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Real skolil Atlético a dál vládne La Lize, Barcelona po krachu v LM remizovala

Sedmé ligové vítězství v řadě zapsali fotbalisté Realu Madrid. V 17. kole doma porazili čtvrté Atlético 2:0 a v čele španělské nejvyšší soutěže mají osmibodový náskok před Sevillou, která loupila v Bilbau. Po vyřazení v Champions League si naopak nespravila chuť Barcelona, jež remizovala v Pamploně 2:2 a zůstala na osmém místě. Vynikající formu potvrdil třetí Betis, před vlastními příznivci totiž deklasoval pátý San Sebastian 4:0.

Fotbalisté Realu Madrid oslavují gól v derby s Atléticem
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Real poslal do vedení v 16. minutě Benzema výstavní střelou z voleje po přihrávce Viníciuse Júniora. Francouzský útočník v letošním roce zaznamenal 36 soutěžních branek a vylepšil své kariérní maximum. Odpovědět mohl Griezmann, ale brankář Courtois jeho přímý kop zneškodnil.

Domácí po dalším rychlém protiútoku v 57. minutě přidali pojistku, Vinícius Júnior tentokrát připravil gól Asensiovi. Atlético ani v závěru nepřekonalo výborného Courtoise a je na čtvrtém místě. Real poprvé v historii na svém hřišti neinkasoval ve čtyřech ligových madridských derby po sobě.

Barcelonu poslal do vedení ve 12. minutě Nico, ale už za necelé dvě minuty odpověděl David García. Hostům poté vyšel i vstup do druhého poločasu a ve 49. minutě jim vrátil náskok Ezzalzouli. Osasuna však soupeře zatlačila a v závěru vyrovnal střídající Ávila. Svěřenci trenéra Xaviho ztrácejí propastných 18 bodů na vedoucí Real Madrid.

Jankto nastoupil za Getafe

Getafe, za které si v závěru zahrál uzdravený český reprezentant Jakub Jankto, sahalo v záchranářském souboji v Alavésu po třech bodech, ale v 86. minutě srovnal Joselu. Domácí se proto o tři body udrželi před soupeřem na 17. pozici.

Bilbao nastřelilo v prvním poločase dvakrát brankovou konstrukci, z gólu se ovšem radovala Sevilla po Delaneyho technickém obstřelu.

Bez vítězství stále zůstává poslední Levante, ačkoliv na stadionu Espaňolu dvakrát vedlo. O výhře nováčka 4:3 nakonec rozhodl dvěma trefami Puado. Barcelonský celek je na devátém místě.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Espaňol Barcelona - Levante 4:3 (60. a 76. Puado, 6. Darder, 49. De Tomás - 11. De Frutos, 26. Son, 57. Morales), Alavés - Getafe 1:1 (86. Joselu - 20. Ünal), Valencia - Elche 2:1 (23. Guedes, 86. Piccini - 75. Boyé), Bilbao - FC Sevilla 0:1 (38. Delaney), Villarreal - Vallecano 2:0 (32. Mandi, 36. G. Moreno z pen.), Pamplona - FC Barcelona 2:2 (14. D. García, 86. Ávila - 12. Nico, 49. Ezzalzouli), Betis Sevilla - San Sebastian 4:0 (14. a 79. Moreno, 57. Juanmi, 66. Fekir), Real Madrid - Atlético Madrid 2:0 (16. Benzema, 57. Asensio), Cádiz - Granada 1:1 (32. Arzamendia - 88. Molina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články