Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Na Tchaj-wanu znají recept na prázdné ochozy. Start soutěží sledovali roboti

Takhle bude vypadat budoucnost sportovních utkání? Na Tchaj-wanu se do ochozů stadionu místo diváků vměstnaly figuríny a o atmosféru se starali roboti. O víkendu se tu začaly hrát ligy v baseballu a fotbalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Tchaj-wanu fandí roboti

Baseballová liga měla původně začít 14. března, po odkladu se ale nevydařil ani nově plánovaný start v sobotu 11. dubna. Kvůli dešti vyběhly týmy na hřiště až o den později a strávily na něm přes čtyři a půl hodiny. V druhé nastavené směně rozhodli Uni-President Lions o výhře 4:1 nad Chinatrust Brothers.

"Nezáleží na tom, zda jsou tam roboti nebo figuríny. Doufám hlavně, že to pomůže namotivovat naše hráče, když tu fanoušci nemohou být," uvedl v sobotu baseballista Chinatrust Brothers Lin Čch-šeng.

V úvodním kole osmičlenné fotbalové ligy se střetly dva nejlepší celky minulého ročníku a obhájce titulu Tatung prohrál 2:3 s vicemistry z Taipoweru.

Tchaj-wan si v boji s nemocí COVID-19 vede velmi úspěšně. V zemi s 24 miliony obyvatel se podle údajů Světové zdravotnické organizace nakazilo jen 388 lidí a šest jich zemřelo. Ostrov přitom sousedí s Čínou, v níž pandemie vypukla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články