Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na Nizozemsko v útoku s Necidem či Škodou, Lafata je zraněný

Praha - Fotbalová reprezentace odletěla ke kvalifikačnímu utkání s Nizozemskem jen s 21 hráči. Na palubě letadla nebyli lehce zraněný David Lafata ani Bořek Dočkal, který nasbíral tři žluté karty a v Amsterdamu nesmí nastoupit. Absenci dvou hráčů řeší i nizozemská reprezentace. Přímý přenos utkání sledujte v úterý od 20:45 na ČT sport a našem webu.

David Lafata hlavičkuje na islandskou branku
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Trenér Pavel Vrba vedle nejlepšího českého střelce v kvalifikaci Dočkala přišel také o nejčastěji nasazovaného útočníka. Lafata odehrál celé utkání s Tureckem, odnesl si však z něj lehčí zdravotní potíže, a proto dostal volno na zotavení. V útoku by měl dostat šanci Tomáš Necid či Milan Škoda.

Reprezentanti dopoledne absolvovali na Strahově regenerační trénink, odpoledne se pak letecky přesunuli do Amsterdamu, kde je čeká poslední utkání v kvalifikaci. Češi už mají postup na mistrovství Evropy jistý.

Nizozemcům budou chybět první dva gólmani

Nizozemci se musejí vypořádat s vážným problémem. Jasper Cillessen i Tim Krul jsou po sobotním zápase v Kazachstánu zranění a trenér Danny Blind dodatečně povolal Kennetha Vermeera s Maartenem Stekelenburgem.

Jednička Cillessen si v sobotu na předzápasové rozcvičce poranil záda a Blind místo něj musel nasadit mezi tyče Krula. Ani tomu se ale nevyhnuly zdravotní problémy a deset minut před koncem musel střídat kvůli zranění kolena. Newcastle United dnes oznámil, že Krul má poškozený zkřížený vaz a v této sezoně už nenastoupí. Místo něj dochytal zápas Jeroen Zoet, který si připsal první minuty za seniorskou reprezentaci.

Nizozemci jsou na čtvrtém místě skupiny a k posunu na třetí příčku znamenající baráž potřebují nejen zvítězit nad výběrem Pavla Vrby, ale také věřit, že Turecko doma prohraje s Islandem. Jinak by "Tulipány" poprvé od roku 1984 chyběly na evropském šampionátu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články