Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vrba: Reprezentace na Euro potřebuje Rosického a spol.

Praha - Trenéra fotbalové reprezentace Pavla Vrbu zklamaly v předposledním utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Tureckem (0:2) nevýrazné výkony některých ofenzivních hráčů. Český celek měl totiž za celý zápas jen dvě větší šance. Národní tým bude podle Vrby na evropském šampionátu nutně potřebovat momentálně chybějící hráče. "V útočné fázi jsme se vůbec neprosadili," zhodnotil kouč.

Na hře českého týmu byla podle Vrby vidět absence marodů. Nehráli kapitán Tomáš Rosický, záložník Václav Pilař či stoper Tomáš Sivok a chyběl i obránce David Limberský, který nebyl nominovaný kvůli zářijové autonehodě v opilosti. "Ukazuje nám to, že budeme nutně požadovat, aby se uzdravili. To jsou hráči, které budeme na mistrovství Evropy asi potřebovat," prohlásil Vrba.

Nelíbil se mu výkon záložníka Ladislava Krejčího, kterého brzy po pauze po špatných finálních přihrávkách střídal. "Už v prvním poločase nebyl tolik vidět, jak jsme si představovali. Takže spíš to bylo vyústění prvního poločasu. Pokud se na začátku druhého poločasu dostaneme dvakrát do stejného přečíslení a dvakrát to stejný hráč zkazí, přišlo to, co přišlo," podotkl Vrba.

Trenér Pavel Vrba: "Turecko má větší kvalitu než Kazachstán nebo Lotyšsko. I tak jsem očekával, že by se hráči měli prosazovat v útočné fázi víc, než tomu bylo na hřišti."

Více čekal také od obránce Filipa Nováka. Ten poprvé nastoupil od začátku a byl u penalty i druhého inkasovaného gólu. "Víc mi ale vadilo, že nebyl v ofenzivě tak vidět, jak jsme byli zvyklí z Jablonce. To mu budu spíš vyčítat," prohlásil Vrba.

"Mrzí mě to hodně, protože sporná penalta výsledek hodně ovlivnila," řekl Novák. "Hrálo se mi dobře až to do té sporné situace. Honilo se mi hlavou, že to byl zbytečný gól a snažil jsem se na to nemyslet. Bohužel jsme dostali druhý gól a bylo hotovo," dodal.

Naopak Vrbu nezklamal brankář Tomáš Vaclík, jenž poprvé odchytal za dospělou reprezentaci soutěžní zápas. "Připadal mi jistý. Penalta, nájezd, kdy ho prostřelili, v tom bych neviděl žádný problém. Myslím, že byla správná volba, že dostal prostor," řekl. "Hrálo se mezi vápny, nikdo si nic nevytvořil. Turci nás nechali hrát, asi jim stačil bod, ale pak bohužel dostali penaltu a ta rozhodla," doplnil Vaclík.

Také Josef Šural, který nastoupil na pozici středního ofenzivního záložníka, podle kouče předvedl slušný výkon. "Myslím, že patřil v ofenzivě k těm lepším. Snažil se, byl to hráč, který mě nezklamal. Od některých jiných jsme ale čekali trošku víc," uvedl trenér.

Obránce Marek Suchý: "Do druhé půle jsme si říkali, že je základ uhrát nulu a snažit se něco vymyslet vepředu. Turci jen čekali na nějakou náhodu, což jim nakonec vyšlo. My se vepředu snažili, ale moc nám toho nevycházelo a Turci hráli v dobrém bloku a měli dost hráčů ve vápně. Nebylo to optimální, ale věřím, že to nebyl fotbal, na který by se nedalo koukat."

Jeho celek se rozloučí s kvalifikací úterním duelem v Nizozemsku, kde bude kvůli žlutým kartám chybět záložník Bořek Dočkal. "Určitě tam dostanou příležitost další hráči, kteří proti Turecku nehráli vůbec," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články