Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na mistrovství světa postoupíme a pak ho možná celé vyhrajeme, má jasno Mancini

Úřadující evropští šampioni z Itálie přišli po bezbrankové remíze v Severním Irsku o přímý postup na mistrovství světa 2022 a čeká je baráž. Trenér Roberto Mancini neskrýval v Belfastu zklamání, ale nepochybuje o tom, že si "Azzurri" na finálovém turnaji v Kataru zahrají. A dle jeho slov ho možná i vyhrají.

Zklamaný trenér Itálie Roberto Mancini (uprostřed)
zdroj: imago sportfotodienst autor: Matt Mackey

Italové v pondělním závěrečném kole kvalifikační skupiny C bojovali na dálku o první místo se Švýcarskem, které doma porazilo Bulharsko 4:0 a vystřídalo je v čele tabulky.

Tým z Apeninského poloostrova má na světovou baráž špatné vzpomínky. V minulém play-off totiž překvapivě podlehl Švédsku a na MS 2018 v Rusku chyběl, což se mu stalo po 60 letech. "V březnu postoupíme na mistrovství světa a pak ho možná celé vyhrajeme. Jsem plný sebevědomí," řekl Mancini. "Teď už s tím nic neuděláme, ale v březnu ze sebe zkusíme vydat to nejlepší," doplnil šestapadesátiletý trenér.

Jeho svěřenci vyhráli úvodní tři kvalifikační utkání, ale po zlatém Euru se jim přestalo dařit. Z pěti podzimních zápasů zvítězili jen nad outsiderem Litvou (5:0) a čtyřikrát remizovali včetně obou duelů se Švýcary. Body nečekaně ztratili i při domácí remíze 1:1 s Bulhary.

"Měli jsme porazit Bulharsko a proměnit dvě penalty proti Švýcarsku. Tato střetnutí jsme měli vyhrát. O baráži ale vůbec nepochybuji. Musíme do března znovu najít to, co nás doposud zdobilo, a zůstat úplně v klidu," prohlásil Mancini.

"Přestože jsme kontrolovali utkání, nedařilo se nám střílet góly. Severní Irsko postavilo všechny hráče do obrany a my je nedokázali zlomit. S takovými soupeři máme problémy. Je to škoda, protože jsme skupinu měli rozhodnout mnohem dříve," dodal někdejší útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články