Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mutu má zaplatit Chelsea rekordní pokutu 17 milionů eur

Londýn - Rumunský útočník Adrian Mutu, který nyní hraje za italskou Fiorentinu, má londýnské Chelsea zaplatit rekordní pokutu v historii fotbalu za to, že v roce 2004 v klubu předčasně skončil kvůli užívání kokainu. Mezinárodní fotbalová federace FIFA dnes rozhodla o tom, že Chelsea jako odškodné od hráče dostane 17,17 milionu eur (asi 420 milionů korun).

Hvězda Fiorentiny Adrian Mutu
zdroj: en.wikipedia.org autor: -

Částka je nakonec vyšší, než o jaké v červnu informoval hráčův právní zástupce Cristian Sarbu, podle kterého měla pokuta činit 12 milionů eur. Sarbu dnes uvedl, že se Mutu proti rozhodnutí odvolá ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu CAS. "Jsme tímto rozhodnutím potěšeni. Je to důležitý verdikt pro celý fotbal," uvedla Chelsea v prohlášení, v němž potvrdila výši částky. 

Mutu přišel do Chelsea v roce 2003 z Parmy přibližně za 20 milionů eur (tehdy asi 600 milionů korun), ale v jejím dresu neodehrál ani celou sezonu. Údajně kvůli osobním problémům začal užívat drogy a disciplinární komise anglické ligy mu za to zastavila činnost na sedm měsíců. Chelsea kvůli tomu hráče propustila a následně žádala kompenzaci osm milionů liber (asi 247 milionů korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články