Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Za vše zlé může Messi? S Leem jsme prohráli jen tři nebo čtyři zápasy, oponuje Sampaoli

Obrovský tlak. Lionel Messi je ztotožněním argentinského úspěchu, ale také neúspěchu. Jorgeho Sampaoliho štve a přijde mu nespravedlivé, že ze všech krachů je v jihoamerické zemi viněn kapitán Lionel Messi. Hvězdný útočník Barcelony na mistrovství světa čelí velké kritice poté, co v úvodním zápase s nováčkem Islandem (1:1) neproměnil penaltu.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: ULMER/Michael Kienzler

"Když nevyhrajeme, připisuje se veškerá odpovědnost Leovi. Takhle jednoduše to Argentinci vidí. Je nespravedlivé, že jeden hráč musí nést tak velký tlak," řekl Sampaoli v předvečer zápasu s Chorvatskem, který bude pro vývoj ve skupině zřejmě klíčový.

Jeho svěřenci po nečekaném klopýtnutí s Islandem potřebují uspět. "Na mistrovství světa je nás v týmu 40. Budeme spolu v dobrém i zlém. Musím říct, že osobně cítím zodpovědnost za neproměněnou penaltu proti Islandu," uvedl osmapadesátiletý kouč.

Messi jako Maradona? Ale kdeže

Fotbalisté Argentiny vyhráli mistrovství světa naposledy v roce 1986 s legendárním Diegem Maradonou. Na minulém šampionátu pod vedením Messiho došli až do finále, kde nestačili na Německo. Druhé místo "albiceleste" obsadili i na Copa América v letech 2015 a 2016.

Sampaolimu se také nelíbí, že Messi je hlavně ve vlasti neustále srovnáván s Maradonou. "Jsou jiní i jejich kontext je odlišný. S Leem prohrála Argentina jenom tři nebo čtyři zápasy. Je národní hrdina, stejně jako byl Diego," upozornil bývalý kouč Sevilly nebo chilské reprezentace.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články