Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veterán Cahill odvrátil blamáž, Australané vyřadili Sýrii a postoupili do baráže

Syrský sen o premiérové účasti na mistrovství světa se rozplynul v Austrálii. Očekávaný postup přes statečně vzdorujícího outsidera nicméně trefil až ve 109. minutě prodloužení odvetného utkání Tim Cahill. Sedmatřicetiletý kapitán "Socceroos" překonal brankáře Ibrahima Almu dvakrát a domácí zvítězili 2:1. O vstupenku na šampionát v Rusku si zahrají v interkontinentálním play-off proti čtvrtému týmu středoamerické kvalifikace.

Radost fotbalistů Austrálie
zdroj: REUTERS autor: David Gray

Sýrie po remíze 1:1 v úvodním zápase, který musela kvůli dlouholetému válečnému konfliktu odehrát na neutrální půdě v Malajsii, šokovala fanoušky v Sydney rychlým gólem už v 6. minutě. Stejně jako v prvním duelu se trefil útočník Omar Al Soma, který s přehledem zakončil rychlý brejk hostí.

Domácí ovšem po sedmi minutách vyrovnali, když se po centru trefil hlavou zkušený kanonýr Cahill. Sýrie pak poměrně s přehledem odolávala bezzubému tlaku favorita a dovedla střetnutí do prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Australan Cahill ukončil syrské sny o mistrovství světa

Jenže v něm už po čtyřech minutách rozhodčí poměrně přísně vyloučil Mahmouda Al Mawase a Australané přesilovku využili. Opět hlavou se ve 109. minutě prosadil nejlepší střelec reprezentační historie Cahill a jubilejním 50. gólem za národní tým poslal favorita do interkontinentální baráže.

Sýrie mohla i v oslabení senzačně strhnout postup na svou stranu, ale střelu Al Somy z přímého kopu v poslední minutě zastavila tyč.

Asijská baráž o postup na mistrovství světa ve fotbale 2018 - odveta v Sydney:

Austrálie - Sýrie 2:1 po prodl. (1:1, 1:1)
Branky: 13. a 109. Cahill - 6. Al Soma. První zápas: 1:1, do play-off postoupila Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články