Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tolik penalt ještě nikdy nebylo. Šampionát v Rusku už překonal rekord

Ještě nejsou u konce ani základní skupiny, přesto na letošním mistrovství světa už padl rekord v počtu pokutových kopů na jednom šampionátu. Celkem sudí odpískali 20 pokutových kopů. V Rusku bylo rovněž vyrovnáno maximum vlastních gólů. Do své branky zamířili hráči hned šestkrát, což se zatím událo jen ve Francii 1998.

Ruský brankář Igor Akinfejev se marně snaží zastavit balon jdoucí do jeho sítě
zdroj: REUTERS autor: David Gray

Jenom během pondělí sudí nařídil hned čtyři penalty. Nejprve dvě v duelu Saúdská Arábie Egypt a stejný počet v utkání Portugalsko  Írán. Celkem tak sudí v Rusku odpískali už 20 pokutových kopů, což je o jeden víc než na turnajích v letech 1990, 1998 a 2002, kterým patřilo dosavadní maximum. Před čtyřmi lety v Brazílii se kopalo 13 "desítek", k vyššímu počtu nyní výrazně přispělo zavedení videorozhodčího.

Posledním "úspěšným" střelcem do vlastní branky, který se zasloužil o vyrovnání rekordu už po 34 z 64 zápasů, se stal Denis Čeryšev z Ruska, který nešťastnou tečí přispěl k porážce domácí reprezentace s Uruguayí 0:3.

Do své branky v Rusku zamířil jako první Maročan Azíz Buhaddúz v duelu s Íránem. Vítězná trefa Francie proti Austrálii byla až dodatečně označena za vlastní gól Azize Behiche. Do špatné branky se trefil i Nigerijec Oghenekaro Etebo v duelu s Chorvaty, Polák Thiago Cionek proti Senegalu a Egypťan Ahmad Fasí proti Rusku.

Kolonka vlastních gólů tak převažuje nad nejlepším střelcem dosavadního průběhu mistrovství světa Angličanem Harrym Kanem, který dal pět branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články