Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rose překonal deprese a zdravotní trable. Nyní pojede na mistrovství

Po všem, čím si Danny Rose v poslední době prošel, je účast na světovém šampionátu vlastně malým zázrakem. Anglický obránce se musel vypořádat s následky zranění, navíc ho trápily problémy v rodině a deprese. Navzdory všemu figuruje Rose v anglické nominaci pro MS.

Danny Rose
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Egerton

Podle Rose všechno začalo vážným zraněním kolena, které ho loni vyřadilo ze hry na osm měsíců. "Chodil jsem na injekce kortizonu a krevní plazmy a měnila se mi nálada. Najednou jsem se dokázal velmi lehce rozčílit, úplně jsem ztratil chuť do fotbalu, nechtěl jsem chodit na rehabilitaci," řekl obránce, který za národní mužstvo zatím nastoupil sedmnáctkrát.

Přidaly se navíc i rodinné problémy. "Strýc spáchal sebevraždu, matku rasisticky napadli, z toho byla nesmírně rozčarovaná. Pak někdo vnikl do našeho domu a málem mi zastřelil bratra - chápete, v mém domě se střílelo," dodal.

To vše se odrazilo v Roseových depresích. "Skončil jsem u psychologa, ale nikdo o tom nevěděl. Neřekl jsem to ani rodičům. Ta sezona, to pro mne prostě byla jedna velká zkouška, ale zachránila mne reprezentace. Trenérovi a doktorům musím jen a jen poděkovat," uvedl Rose.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články