Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ronaldo je jako portské víno, zraje s věkem, chválil hvězdu kouč Portugalska

V evropských reprezentačních výběrech nebylo a není lepšího střelce. Cristiano Ronaldo se čtvrtým gólem na probíhajícím mistrovství světa, kterým zároveň zajistil Portugalsku výhru 1:0 nad Marokem, posunul do čela historických tabulek, kde má nyní 85 přesných zásahů. Pro třiatřicetiletou hvězdu měl pouze slova chvály kouč "selecao" Fernando Santos, podle něhož útočník zraje jako portské víno.

"Cristiano je jako portské víno, protože zraje s věkem. Na rozdíl od ostatních hráčů se neustále zlepšuje. Zná se a ví, co dokáže," řekl Santos. "Také má skvělého trenéra," doplnil s úsměvem kouč úřadujících mistrů Evropy.

Ronaldo se v Moskvě prosadil už ve čtvrté minutě hlavou a s 85 góly se stal nejlepším evropským reprezentačním střelcem. Více branek za národní tým nastřílel už jen Íránec Alí Daeí (109).

"Jsem šťastný, že jsem dal gól, ale nejdůležitější je vítězství a tři body. Maroko nás překvapilo, hrálo opravdu dobře a byl to pro nás těžký zápas," uvedl Ronaldo.

V Rusku prožívá gólově nejlepší mistrovství světa v kariéře. Se čtyřmi zásahy ve dvou duelech vede tabulku střelců turnaje, na předchozích třech šampionátech dal Ronaldo dohromady jen tři branky.

Santos sice kanonýra Realu Madrid chválil, ale jinak byl ke svému mužstvu kritický, protože Portugalci byli po většinu utkání pod tlakem Maročanů. Ti neskórovali jen kvůli vlastní nemohoucnosti v koncovce.

Portugalci se po ubojované výhře přiblížili účasti v osmifinále. Skupinu vedou o bod před Íránem (3 body), který večer hraje se Španělskem (1). Maroko je bez bodu i bez teoretické šance na postup.

"Ještě není nic hotovo. Čeká nás velmi těžké utkání proti Íránu a chceme skupinu vyhrát. Musíme se ale zlepšit," konstatoval Santos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články