Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pohádka Lukáše Droppy: V létě bez angažmá, teď u reprezentace

Praha - Lukáš Droppa prožívá v těchto dnech pohádku. Ještě v létě se zúčastnil kempu hráčů bez angažmá, poté ale zamířil do ruského Tomsku a nyní se nečekaně dočkal premiérové pozvánky do reprezentačního A-týmu pro zápasy kvalifikace mistrovství světa v Německu a s Ázerbájdžánem. "Ještě jsem neměl co vstřebat," uvedl k dosavadnímu vrcholu kariéry. "Ale zatím jsem ničeho nedosáhl," upozornil. Přímé přenosy obou utkání odvysílá ČT sport a náš web.

Záložník Lukáš Droppa
zdroj: ČTK

"Zatím jen trénuji, ještě jsem nic nepředvedl, ani pořádně nekopl do míče. Hodnotil bych to až pár dní po srazu, jestli uděláme nějaký dobrý výsledek, jestli třeba pomůžu klukům na hřišti. Potom se můžu třeba radovat, zatím jsem ničeho nedosáhl. Nechci tady jen vykládat, vyfotit se v dresu a jet domů," uvedl sedmadvacetiletý záložník.

Nejen o Lukáši Droppovi byla řeč v posledním dílu Fotbal fokus podcastu:

Bývalý hráč béčka Sparty, Vlašimi či Ostravy prožil velmi rušný poslední rok. Po sezoně 2014/15 skončil v polské Vratislavi, poté hrál sezonu v rumunské Pandurii, jenže klub měl finanční potíže a Droppovi se nakonec povedlo z angažmá vyvázat. Jako hráč bez zaměstnání se zúčastnil kempu ČAFH, po němž zamířil do sibiřského Tomsku. Po všech patáliích přišla odměna od reprezentačního kouče Karla Jarolíma.

"Na jednu stranu je to trochu pohádka, protože poslední roky jsem si prožil krušné časy. Byl jsem sice nezaměstnaný, ale o angažmá jsem se nebál, nabídek jsem měl dost. Preferoval jsem Rusko," řekl Droppa. "Snažím se pokaždé jít o krok dopředu. Beru to tak, co je v mých možnostech. Teď do anglické ligy skočit asi nejde," dodal.

Hrával v mládežnických reprezentacích, ale v souvislosti s A-týmem se o něm nikdy moc nemluvilo. "Někteří kluci ani nevěděli, kde hraju. Vtipné, ale zase se není co divit. Nikde jsem se zviditelňovat nechtěl. V Polsku ale o mě novináři psali často a ptali se, proč nejsem v reprezentaci, že výkony na to mám. Já se k tomu nevyjadřoval. V tu dobu byli asi kvalitnější hráči a trenér Vrba to moc řešit nemusel," uvedl.

Do reprezentace se dostal i kvůli zranění několika středních záložníků. Chybí například klíčový středopolař Vladimír Darida, na úterním tréninku si navíc poranil koleno Martin Frýdek. "Fakt nevím, v jakém rozestavení plánuje trenér hrát. Bohužel se Martin Frýdek zranil, to nás všechny zasáhlo. Všiml jsem si, že další hráč na mou pozici ubyl, možná ta šance je o něco větší, uvidíme," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články