Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nečekaná taktika zabrala. Už před půl rokem jsem věděl jak na Němce, řekl kouč Mexika

Už před půl rokem měl mexický kouč jasno, jak bude hrát s mistry světa z Německa. A vyplatilo se mu to. Juan Carlos Osorio naordinoval hráčům jiný herní styl, než jaký Mexičané předváděli v předchozích zápasech, a tím zaskočili obhájce titulu, které porazili 1:0.

Hector Herrera a Juan Carlos Osorio
zdroj: ČTK/AP autor: Victor R. Caivano

"Měli jsme herní plán, který jsme si stanovili už před šesti měsíci," řekl na tiskové konferenci Osorio, který před rokem se svým celkem prohrál s Německem v semifinále Poháru FIFA 1:4. Ale poučil se, a když mu v prosinci los opět přisoudil do skupiny Němce, vymyslel jinou taktiku.

Hlavní bylo nesoupeřit s Němci ve středu pole, ale co nejrychleji jít po zisku míče do útoku. Půl roku to s hráči piloval a na velkého favorita mistrovství to platilo, přineslo to i jediný gól Hirvinga Lozana. I Němci připustili, že je styl hry soupeře překvapil a že tak Mexičany ještě nikdy hrát neviděli.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Mexiko

"Cílem bylo rychle přepínat do útoku. A i přes změny v sestavě jsme se tohoto drželi. Hlavně jsme chtěli mít dva rychlé hráče na křídlech. Hirving Lozano je neuvěřitelný křídelní útočník a hodně nám pomáhal k rychlému přechodu do útoku. Je to nejrychlejší hráč, jakého tu mám," uvedl Osorio.

"Naším mottem je hrát tak, aby bylo vidět, že milujeme vítězství a nebojíme se porážky. Ukázali jsme, že náš tým má velkou budoucnost, a jsem opravdu spokojený," dodal mexický kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články