Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Matthäus zpražil Němce: Porážka je ještě milosrdná, Reus měl hrát od začátku

Lothar Matthäus podrobil drtivé kritice reprezentační tým, jenž v neděli vstoupil do mistrovství světa v Rusku porážkou 0:1 s Mexikem. Podle fotbalové legendy byla prohra o gól ještě milosrdná, protože takhle slabě prý Němci na velkém turnaji už dlouho nehráli.

Německo - Mexiko
zdroj: Reuters

"Chybělo mi v tom zápase skoro všechno," napsal ve sloupku pro deník Bild účastník pěti světových šampionátů Matthäus. "Porážka 0:1 byla ještě milosrdná. Už dlouho jsem neviděl hrát německý tým na velkém turnaji takhle špatně," uvedl kapitán mistrů světa z Itálie 1990.

Podle Matthäuse chyběl týmu záložník Manchesteru City Leroy Sané, jenž se překvapivě nevešel do nominace trenéra Joachima Löwa. "Zděsilo mě, že v německém mužstvu nebyl ani jeden hráč, který by dokázal přejít přes soupeře jeden na jednoho. Často jsem proto během zápasu myslel na Leroye Saného," řekl Matthäus.

Za zklamání označil výkony mistrů světa Thomase Müllera a Mesuta Özila a vyzval Löwa, aby v příštím zápase poslal už od začátku do hry Marca Reuse. "Za mě by měl garantovanou základní sestavu, hrál by pořád," řekl na adresu kapitána Borussie Dortmund.

"Nechci jen všechno kritizovat, ale mělo by se toho hodně změnit. Německo je v dalších dvou zápasech favorit, musí ale ukázat úplně jinou tvář," uvedl držitel Zlatého míče za rok 1990. Úřadující šampiony čekají v základní skupině F ještě Švédsko a Korea.

Tvrdá kritika se na Löwův výběr snesla i z německých médií. "Na hřišti jsem neviděl žádné mistry světa," konstatoval deník Bild, který dal hned osmi hráčům německého výběru za jejich výkon pětku.

"Co to bylo?" ptal se po porážce server Spiegel Online. "Tým působil bez energie, ale především bez nápadů," shrnul hlavní problémy německé reprezentace. Podobně potíže německých fotbalistů vidí i další, kteří upozorňují také na slabou spolupráci týmu v obraně a nepřipravenost na mexickou strategii rychlých protiútoků po křídle.

Německá média se shodují i na tom, že pokud trenér Löw nepřistoupí k výrazným změnám, nemá šanci na obhajobu titulu. Už v zápase se Švédskem přitom podle nich půjde o všechno. "Trenér musí reagovat. Ale nejen slovy," zdůrazňuje Die Welt.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články