Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Je to můj nejlepší hattrick, prohlásil po galapředstavení Ronaldo

Opět ukázal, že není pětinásobným držitelem Zlatého míče náhodou. Portugalský kapitán Cristiano Ronaldo se v ostře sledovaném derby se Španělskem blýskl hattrickem a výraznou měrou přispěl k remíze 3:3. Po závěrečném hvizdu měl neskrývanou radost jak z individuálního, tak z týmového výkonu.

Cristiano Ronaldo zkompletoval hattrick proti Španělsku
zdroj: REUTERS autor: Hannah McKay

Proti rivalům z Pyrenejského poloostrova se nejprve prosadil ve 4. minutě z penalty, kterou sám vybojoval. Druhý gól vstřelil těsně před přestávkou, když přízemní ranou zaskočil brankáře Davida de Geu, a svůj účet uzavřel v 88. minutě oku lahodící trefou z přímého kopu. "Jsem velmi šťastný. Je to můj nejlepší hattrick, další v mé kariéře. Nejdůležitější je však týmový úspěch. Jsme rádi, že jsme dokázali vyrovnat. Ukázali jsme, že v sebe věříme až do samotného konce," hodnotil Ronaldo.

Vzhledem ke kvalitě soupeře si nerozhodného výsledku váží. "Hráli jsme proti adeptům na medaili a počínali jsme si vážně dobře. Dvakrát jsme vedli, pak jsme prohrávali. Myslím si, že remíza je spravedlivá," pokračoval třiatřicetiletý útočník Realu Madrid.

Ronaldo skóroval jako čtvrtý hráč historie na čtvrtém MS, ale na předchozích třech šampionátech dal pokaždé jen jeden gól. Ve šlágru se Španělskem svou celkovou bilanci vyrovnal a jako první fotbalista rozvlnil síť na osmi po sobě jdoucích velkých turnajích. "Kvůli tomuhle jsem mnoho let tvrdě pracoval. Vždycky jsem v sebe věřil," doplnil nejlepší kanonýr portugalské reprezentace, jenž si polepšil na 84 zásahů ve 151 utkáních.

"Bylo to drama až do závěrečného hvizdu, ale teď už musíme přemýšlet o dalším utkání s Marokem. Naším cílem bude zvítězit a přiblížit se postupu do vyřazovací fáze. Nejsme sice favorité mistrovství světa, ale budeme se snažit vydat ze sebe to nejlepší. Je v našich silách na včerejší výkon navázat," dodal třiatřicetiletý Ronaldo.

Poklona od obou trenérů

Ronalda po jednom z nejlepších výkonů za národní tým vyzdvihl mimo jiné portugalský trenér Fernando Santos. "Cristiano je neuvěřitelně fyzicky, ale i mentálně odolný. Má technickou kvalitu a úžasnou mysl. Byl to on, kdo za stavu 2:3 zvedl náš prapor. Hraje na nejvyšší úrovni už dlouho a zvládá takové situace," ocenil Santos.

A kanonýra soupeře pochválil i Santosův protějšek Fernando Hierro. "Když hrajete proti Cristianovi, může se stát cokoli. Fotbalista jeho kvalit má schopnosti vytvořit rozdíl, ale přesto bych ho za žádnou cenu nevyměnil za jakéhokoli hráče z mého mužstva," prohlásil rezolutně kouč španělské reprezentace.

Zdroj
ČT sport, bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články