Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Hierro: Neváhal jsem. Jen jsem se zeptal, kde to mám podepsat

Ani chvíli jsem neváhal, přiznal Fernando Hierro. Nový trenér španělských fotbalistů má za sebou nečekaný den. Začal jej jako sportovní ředitel svazu, po nečekaném odvolání Julena Lopeteguiho je však nyní novým reprezentačním trenérem. Bývalý skvělý obránce věří, že i bez větších trenérských zkušeností bude s týmem na MS úspěšný.

Je nám líto, video expirovalo.
Španělský tým převzal Fernando Hierro

Španělský svaz odvolal kouče Julena Lopeteguiho, protože bez jeho vědomí podepsal smlouvu s Realem Madrid. Vedení týmu předal sportovnímu řediteli svazu Hierrovi. "Jen jsem se zeptal, kde to mám podepsat. Nemohl jsem to odmítnout, protože bych si to nikdy neodpustil," řekl Hierro.

Dosud trénoval jen druholigové Oviedo a byl asistentem v Realu, kde strávil většinu hráčské kariéry. V realizačním týmu Realu ho tehdy nahradil Zinedine Zidane. "Sice jsem trénoval jen jeden rok v Oviedu a byl jsem rok asistentem, ale na hřišti se pohybuji přes 30 let," prohlásil bývalý slavný obránce.

"Chtěl jsem jít krok po kroku, ale nabídla se mi tato možnost. Takový je fotbal. Nikdy nevíte, co se stane. Věřím, že i bez zkušeností lze být úspěšný," uvedl. Jako sportovní ředitel byl od listopadu týmu nablízku a chce navázat na Lopeteguiho práci. "Nelze dvouletou práci změnit za dva dny," řekl Hierro. V pátek povede mužstvo do derby s Portugalskem.

"Nemáme čas řešit, co se stalo. Musíme se přes to rychle přenést a soustředit se na mistrovství. Máme velkou šanci uspět a je třeba zůstat pozitivní. Nelze brát poslední události jako výmluvu. Hráči jsou profesionálové a soustředí se jen na svou práci," dodal padesátiletý bývalý obránce a nový trenér španělského výběru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články