Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Statistická "NEJ" po 2. kolech: Nejvíc gólů dostali Španělé, nejrychlejší je Aurier

Brasília – Žádná z největších hvězd, ale Serge Aurier z Pobřeží slonoviny je po dvou odehraných kolech základních skupin nejrychlejším mužem šampionátu. Ani nejpilnějším běžcem není žádné ze zářivých jmen, ale chilský středopolař Marcelo Díaz. Nejvíc gólů dostali obhájci titulu mistrů světa Španělé, kteří se dosud prezentovali precizní defenzivou. To jsou ale jen některá statistická "nej" před rozhodujícími duely ve skupinách.

Sergio Busquets v utkání s Chile spálil nemožné
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Nejpilnějšími střelci jsou prozatím Francouzi, kteří vyslali na branku soupeřů 42 pokusů, z toho 26 mířilo mezi tři tyče. Výběr ze země galského kohouta také spolu s Nizozemci vsítil nejvíce branek, i když jeden z osmi gólů si vstřelil honduraský soupeř sám.

Nejvíce branek překvapivě dostalo Španělsko; obhájce titulu, který skončí na šampionátu už po základní skupině, inkasoval ve dvou utkáních sedmkrát. Na posledním mistrovství světa v Jihoafrické republice přitom Španělé v sedmi utkáních inkasovali jen dvakrát.

Největší počet střeleckých pokusů vyprodukoval ve výborné formě hrající Francouz Karim Benzema, který je se třemi góly také jedním z pěti hráčů v čele tabulky kanonýrů. Nejvíce se střelecky činili hráči v zápase Švýcarska s Francií, v němž padlo sedm branek.

Nejvíce útoků (107) se překvapivě zrodilo v utkání Argentiny s Íránem, byť v něm střelci skórovali jen jednou. Nejčastěji přihrával Ital Daniele De Rossi, který vyslal 215 pasů, z toho 202 přesných.

Nejvíce faulujícím týmem jsou se 43 nedovolenými zákroky překvapivě Nizozemci. Naopak nejvíce faulovaní jsou také trochu nečekaně Řekové. Nejčastěji do ofsajdu se dostali Italové, rozhodčí jim postavení mimo hru odmával osmnáctkrát.

Krajní obránce Serge Aurier z Pobřeží slonoviny, který dvěma asistencemi pomohl k vítězství 2:1 nad Japonskem, dokázal podle oficiálních statistik FIFA vyvinout rychlost 33,5 kilometru v hodině a o 0,4 km/h překonal Uruguayce Álvara Pereiru. Anglický deník Daily Mail ovšem tvrdí, že na nejvyšší rychlosti - 37 kilometrů v hodině - dosáhl Nizozemec Arjen Robben, podle oficiálních statistik ale křídelní útočník běžel rychlostí "pouze" 31 kilometrů za hodinu.

Nejdelší naběhanou vzdálenost za dva zápasy si připsal chilský záložník Marcelo Díaz, který zdolal 25,3 kilometru. V těsném závěsu je s 24,9 kilometry americký středopolař Michael Bradley, 23,9 kilometru pak ruský záložník Victor Fajzulin. Z týmů urazili za dva duely nejvíc - 236,5 kilometru - Australané následovaní Ruskem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články