Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Fotbalové MS se dostalo na špici sázkařských akcí

Praha – I když bez účasti národního týmu, prosázeli Češi během uplynulého mistrovství světa ve fotbale tolik peněz jako na žádné jiné sportovní akci v historii. Celková suma, kterou sázkaři vložili do svých odhadů, je 1,4 miliardy korun. Zájem byl hlavně o zápasy favoritů: Argentiny, Brazílie, Nizozemska i celkového vítěze - Německa.

zdroj: ČT24

Největší zájem měli sázkaři o finálové střetnutí Německa s Argentinou, na který u Tipsportu prosázeli 15 milionů korun a u Fortuny dokonce 25 milionů korun. Právě zápasy německé reprezentace společně s vystoupením fotbalistů Brazílie, Argentiny a Nizozemí patřily k nejvyhledávanějším. "Nejčastější sázka byla 50 korun," uvedl výkonný ředitel Asociace provozovatelů kurzovních sázek Marek Herman.

Budoucí mistři světa z Německa však připravili sázkařům jedno z největších překvapení, když v základní skupině remízovali s Ghanou 2:2. "Tato remíza potopila skoro půl milionu tiketů, na kterých se objevil tip 1, tedy výhra favorizovaného Německa," podotkl Hadrava, podle nějž bylo letos překvapivých výsledků více.

Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu:

"Sázkaři to měli v tomto ohledu složité, skoro bych to přirovnal k obrovskému krachu favoritů během letošního hokejového mistrovství světa. Ale sázkaři si nakonec věděli rady, a když se jim nedařilo v klasických předzápasových sázkách, doháněli ztráty v sázkách LIVE, kde byla jejich úspěšnost velmi vysoká."

Právě tržby Tipsportu na fotbalovém mistrovství světa lehce přesáhly hranici 600 milionů korun. Jen o něco nižší sázky hlásí konkurenční Fortuna. "Mistrovství světa ve fotbale v Brazílii se podle očekávání stalo nejsázenější sportovní akcí v historii. Objem přijatých sázek v Česku prolomil hranici 500 milionů korun," informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Na 200 milionů korun vsadili klienti sázkové kanceláře Chance, dalších 100 milionů hlásí také Sazka. "Fotbalové mistrovství světa bylo v historii nejen českého sázení bezesporu rekordní. Na žádnou jinou sportovní událost sázková kancelář Chance neeviduje sázky v takovém objemu," potvrdila mluvčí Chance Markéta Světlíková.

  • Sázkaře lákaly i netradiční sázky. Uspěl například klient Chance, který v kurzu 15:1 vsadil, že bude finálový zápas přerušen kvůli pohybu fanouška na hřišti. U Sazky se zase vyplatil tip na to, zda bude použita technologická novinka - GoalControl.

Letošní rok bude pro české sázkové kanceláře rekordní. Prvním pomyslným vrcholem byla zimní olympiáda v Soči, na kterou se prosázelo více než 800 milionů korun. Následoval hokejový šampionát v Bělorusku se sázkami kolem 600 milionů korun. Vrchol sportovního sázení pak přišel na začátku prázdnin, kdy fotbalu konkuroval také tenisový Wimbledon.

Navíc na vyšší zisky se kromě sázkových kanceláří těší i prodejci sportovního oblečení. Kopačky, fotbalové dresy a další sportovní vybavení teď podle odborníků půjdou na odbyt. "Mistrovství světa je největší reklamní platforma, větší než Superbowl. V zemi jako Německo, s 80milionovým trhem, je nadšení na vrcholu. Tam lze očekávat, že prodeje vybavení půjdou nahoru," uzavírá kreativní ředitel 2Score Tomáš Janča.

Je nám líto, video expirovalo.
Ekonomika ČT24: Sázení na fotbal
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články