Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Do německé reprezentace se po pěti letech vrací Götze, do Kataru pojede i sedmnáctiletý debutant Moukoko

V nominaci německé fotbalové reprezentace na mistrovství světa v Kataru jsou také navrátilec Mario Götze a nováčci sedmnáctiletý Youssoufa Moukoko s Niclasem Füllkrugem. Trenér Hansi Flick do šestadvacetičlenného výběru nezařadil zkušené Matse Hummelse a Marca Reuse.

Je nám líto, video expirovalo.
Němci na MS berou navrátilce Götzeho, chybí jiní zkušení hráči

Götze, autor vítězného gólu z finále světového šampionátu v roce 2014 proti Argentině, se do národního týmu vrací po pěti letech.

Poslední německé zlato vedle třicetiletého záložníka Frankfurtu z aktuální nominace pamatují také brankář Manuel Neuer, jeho ofenzivní spoluhráč z Bayernu Mnichov Thomas Müller a obránce Matthias Ginter z Freiburgu.

Kvůli zranění útočníků Tima Wernera a Lukase Nmechy byl povolán i Moukoko, jenž bude nejmladším německým účastníkem mistrovství světa.

Ofenzivní talent Dortmundu příští neděli v zahajovací den šampionátu oslaví 18. narozeniny. Devětadvacetiletý útočník Füllkrug si premiérovou nominaci vysloužil díky svým výkonům v Brémách.

Jádro týmu tvoří hráči Bayernu, který Flick trénoval před reprezentací. Vedle Neuera a Müllera dostali šanci záložníci Leon Goretzka, Joshua Kimmich a Jamal Musiala a ofenzivní duo Serge Gnabry, Leroy Sané.

Němci rozehrají turnaj v Kataru 23. listopadu proti Japonsku, čtyřnásobní světoví šampioni ve skupině E narazí ještě na Španělsko a Kostariku.

Konečná nominace Německa na MS:

brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

obránci: Armel Bella Kotchap (Southampton/Angl.), Matthias Ginter, Christian Günter (oba SC Freiburg), Thilo Kehrer (West Ham), Lukas Klostermann, David Raum (oba RB Lipsko), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck, Niklas Süle (oba Borussia Dortmund)

záložníci: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern Mnichov), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea FC), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich, Jamal Musiala (oba Bayern Mnichov)

útočníci: Karim-David Adeyemi (Borussia Dortmund, Niclas Füllkrug (Werderc Brémy), Serge Gnabry (Bayern Mnichov), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Thomas Müller, Leroy Sané (oba Bayern Mnichov).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články