Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Prohra je pro nás varováním, přiznává trenér Brazílie a vyhlíží návrat Neymara

Ani fotbalisté Brazílie neudrželi v závěrečném kole skupinové fáze stoprocentní bilanci. Jejich prohra 0:1 s Kamerunem znamená, že poprvé od roku 1994 neprošel žádný tým skupinou bez ztráty bodu. "Kanárci" navzdory porážce udrželi první místo ve skupině G, podle trenéra Titeho je ale zaváhání varováním. V osmifinále s Jižní Koreou by mohl Jihoameričanům pomoct hvězdný útočník Neymar, jenž vynechal kvůli zranění dvě utkání.

Brazilský kouč Tite
zdroj: Profimedia
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kamerun - Brazílie

"Kamerun čekal na protiútoky, a když se nám nedařilo skórovat, začínal být vývoj utkání stále nebezpečnější. Hráli velmi dobře, hodně rychle směrem nahoru. Vítězství si zasloužili, pro nás je to naopak varování," řekl Tite.

Utkání v Lusailu rozhodl ve druhé minutě nastaveného času kamerunský kapitán Vincent Aboubakar, jeho tým přesto na turnaji končí. Brazílie prohrála po 17 zápasech a napodobila další velké favority turnaje, kteří si zajistili s předstihem postup do vyřazovací fáze. Závěrečný duel ve skupině nezvládly ani Francie s Portugalskem.

"Výsledky hovoří za vše. Žádný zápas v dnešním fotbale není jednoduchý. To platí i směrem k osmifinále, nemůžeme si vybírat soupeře a tvrdit, že nějaký los je snazší," upozornil Tite, jehož svěřence čeká osmifinále v pondělí v Dauhá na stadionu 974.

Tite s vědomím jistého postupu proti Kamerunu výrazně pozměnil základní sestavu, v níž stále chyběl zraněný útočník Neymar. "Uvidíme, jak bude tělo reagovat zítra, kdy bude poprvé trénovat s míčem. Podle toho rozhodneme, zda bude moct zasáhnout do zápasu s Koreou," uvedl lékař brazilské reprezentace Rodrigo Lasnar.

Podobně je na tom i další marod Alex Sandro, naopak jiný krajní bek Danilo se už zapojí do plného tréninku s týmem. Po utkání s Kamerunem si stěžovali na problémy s kolenem obránce Alex Telles a útočník Gabriel Jesus a list O Globo uvedl, že pro ně šampionát skončil. První z nich možná bude muset na operaci, Gabriel Jesus by měl pauzírovat až měsíc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články