Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kylian je výjimečný hráč a lídr týmu, vykresluje kouč Deschamps kanonýra Mbappého

I přes značnou hráčskou ztrátu v sestavě francouzského kádru se hlavní trenér Didier Deschamps může stoprocentně spolehnout na Kyliana Mbappého. Třiadvacetiletý útočník se dvěma góly proti Dánsku dotáhl na Ekvádorce Ennera Valenciu v čele tabulky střelců. Zároveň zajistil výhrou 2:1 obhájcům titulu jistý postup do osmifinále mistrovství světa. Deschamps si Mbappého ve spolupráci s ostatními spoluhráči pochvaluje a označuje ho jako lídra týmu.

„Po dvou zápasech máme šest bodů a postup. To nám dodá klid, jsme v ideální pozici,“ řekl novinářům Deschamps, jehož tým je před středečním třetím utkáním proti Tunisku i velmi blízko prvenství ve skupině D. Předstihnout ho může už jen Austrálie, která by musela výhrou nad Dánskem stáhnout i vysoké manko ve skóre.

„Les Bleus“ totiž nasázeli na turnaji už šest branek, z toho tři Mbappé. Proti Dánům se prosadil v 61. a 86. minutě, druhou trefou odpověděl na vyrovnávací gól Andrease Christensena. V reprezentaci teď má na kontě 31 gólů, čímž vyrovnal na sedmém místě historických tabulek francouzského národního týmu Zinédina Zidana.

„Kylian je výjimečný hráč, umí rozhodovat zápasy. Kromě fotbalových kvalit je navíc i důležitou součástí celého kolektivu. Je to lídr týmu,“ řekl Deschamps, který na Mbappého spoléhal už před čtyřmi roky při cestě za titulem na MS v Rusku. „Důležití jsou ale i spoluhráči kolem něho, díky kterým může dostat na hřišti větší volnost,“ upozornil čtyřiapadesátiletý kouč.

„Nechci posuzovat, jestli je momentálně nejlepší útočník světa. Je to ale fantastický hráč,“ vysekl kanonýrovi Paris St. Germain poklonu dánský trenér Kasper Hjulmand.

Jeho tým nenavázal na dvě nedávná vítězství nad Francií v Lize národů a k postupu musí porazit ve středu Austrálii. Ani tři body by nemusely stačit, pokud by Tunisko zdolalo vyšším rozdílem Francii.

„Byl to dobrý zápas, který rozhodly maličkosti, tak jako dva předchozí vzájemné duely. Za stavu 1:1 jsme měli dvě šance, i když celkově měl více příležitostí soupeř. Druhý gól byl tvrdý direkt, ale naše naděje ještě žije a už se nemůžeme dočkat příštího zápasu,“prohlásil Hjulmand.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články