Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalový vrchol v České televizi. Rozsáhlé zpravodajství z Kataru i na webu, v mobilech a HbbTV

Fotbalový vrchol je po čtyřech letech opět tady a Česká televize u toho samozřejmě nemůže chybět. Ze světového šampionátu odvysílá šestačtyřicet zápasů včetně toho zahajovacího i duelů o medaile. Tým expertů ve studiu rozšíří bývalý reprezentanti Zdeněk Grygera a Tomáš Sivok, chybět nebudou denní souhrny i další doprovodný program třeba v rámci speciální fotbalové série soutěže AZ-kvíz. Dění z Kataru navíc podrobně monitoruje web ctsport.cz a speciální podcasty Fotbal fokus, nechybí ani HbbTV i mobilní aplikace. Přímý přenos slavnostního zahájení sledujte od 15:15 na ČT sport. Následuje živě utkání Katar - Ekvádor.

"Divákům nabídneme intenzivní sportovní zpravodajství," zve k obrazovkám výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

"V přímých přenosech odvysíláme plných šestačtyřicet zápasů, a to včetně medailových klání a zahajovacího utkání i se slavnostním ceremoniálem. Šampionátu se bude věnovat více než dvacet zkušených moderátorů, komentátorů a expertů," pokračuje Ponikelský.

Česká televize vysílá přímé přenosy z MS už od roku 1966. V rámci sublicence a v současnosti realizace nutných finančních úspor se však tentokrát ČT dělí o televizní práva s TV Nova. "Všechna utkání, a to je důležité říct, budou ale na volně dostupných programech a diváci nebudou muset hledat fotbal na placených kanálech," zdůrazňuje Ponikelský.

Přímé přenosy doprovodí komentářem Jaromír Bosák, Vlastimil Vlášek, Jiří Štěpán a David Kalous. Každý ze zápasů pak ve speciálním studiu zhodnotí moderátoři David Kozohorský, Pavel Čapek, Petr Kubásek s experty Erichem Brabcem, Luďkem Zelenkou, Tomášem Pešírem, Martinem Hyským, Martinem Haškem a Josefem Němcem.

"Je to největší svátek fotbalu, myslím, že všichni jsou natěšení. Těším se na výborný fotbal," říká Martin Hašek.

Sport
zdroj: ČT4

"Tohle mistrovství světa bude moje čtvrté v roli komentátora," uvedl nedávno v rozhovoru Vlastimil Vlášek.

Prospěje podle něj kvalitě šampionátu rozehraná sezona? "Uprostřed ní by to mohlo být lepší, ale záleží, jak k tomu reprezentace přistoupí, jak moc se bude taktizovat atd. Přece jen nejlepší kluby světa jsou kvalitou o něco výše než nejlepší národní týmy," řekl Vlášek.

"Rád bych, aby měli diváci komplexní informační servis. Aby je fotbal bavil, stejně jako náš program, a komentátorský prvek pro ně nebyl rušivý, ale v mnoha ukazatelích osvěžující," doplnil.

Hosty mimořádného vysílání budou například bývalí reprezentanti Zdeněk Grygera, Tomáš Sivok, Karel Poborský, Ivan Hašek, Vladimír Šmicer nebo Pavel Kuka. "Přijde také trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý," tvrdí jeden z vedoucích projektu David Kozohorský.

Diváci se v zápasových přenosech ve studiu mohou těšit i na novinku v podobě rozšířených záběrů. "Z kamer na stadionu mají být k dispozici záběry, které v zápase nebudou k vidění. My tak budeme mít dokonalý přehled o tom, co se děje, a budeme to moci využít k analýzám během přestávek a po zápase," dodává Kozohorský.

Fanoušci mohou fotbalový svátek sledovat vedle klasického vysílání i na webu ctsport.cz, prostřednictvím HbbTV nebo mobilní aplikace ČT sport. Podobně jako při jiných velkých sportovních událostech nabídne ČT skrze HbbTV aplikaci podrobný zpravodajský servis.

Jeho součástí bude kromě živého vysílání obrovský videoarchiv, který kompletně připravuje webová redakce ČT sport. Sestřihy, záznamy, jednotlivé góly i videa ze zápasů i zákulisí šampionátu, to vše nebude chybět.

Další rubriky nabídnou přehled zápasů, tabulky a soupisky jednotlivých účastníků MS a individuální statistiky hráčů. Rozšířené vysílání je možné aktivovat při sledování ČT sport stisknutím modrého tlačítka na ovladači, na ostatních programech zmáčknout tlačítko červené.

MS v Kataru v HbbTV ČT sport
zdroj: ČT

Rozsáhlé zpravodajství nabízí rovněž rubrika MS ve fotbale na webu ČT sport. "Kromě tradičního webového servisu chystáme mimořádně bohatý obsah na našich profilech v rámci sociálních sítí. Chybět nebudou ani oblíbené podcasty s našimi redaktory a experty," říká vedoucí webu ČT sport Jiří Kalemba.

Dnes už tradiční Fotbal fokus podcast přináší nové díly týden co týden více než šest let a během listopadu a prosince se zaměří čistě na dění v Kataru.

"Stejně jako to děláme u českého fotbalu, tak i teď si zanalyzujeme, rozebereme a prodisktujume vše důležité a zajímavé, co se v zápasech i mimo ně stalo. To vše se zajímavými hosty," přibližuje jeden z jeho tvůrců Pavel Jahoda, proč by si posluchači měli Fotbal fokus podcast pustit - ať už na YouTube, či ve svých oblíbených podcastových aplikacích typu Spotify.

Přímé přenosy a zpravodajství doplní souhrn toho nejdůležitějšího a nejzajímavější sestřihy zápasů, které každý večer zajistí pořad Sumář dne. Zábavným doplňkem pak bude oblíbená vědomostní soutěž AZ-kvíz se sportovními a kulturními osobnostmi, tvářemi ČT i studenty brněnské Masarykovy univerzity. Soutěžní klání s otázkami zaměřenými výhradně na fotbal lze sledovat v premiéře každý den šampionátu od 22:30 hodin na ČT sport.

Fotbalový AZ-kvíz
zdroj: ČT Brno autor: Radek Miča
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články