Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dali jsme do toho všechno, měl jasno Radžradžuí a dodal: Ve finále budeme přát Francii

Přestože jeho svěřenci hráli opět velmi dobře, marocký trenér Valíd Radžradžuí uznal, že obhájci titulu z Francie už byli v semifinále mistrovství světa nad síly Afričanů. Sedmačtyřicetiletý kouč zároveň prohlásil, že právě "les bleus" budou držet palce ve finále proti Argentině. Po porážce 0:2 zároveň přiznal, že na tom není jeho tým zdravotně nejlépe. Přímý přenos utkání o bronz s Chorvatskem sledujte v sobotu od 15:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Samozřejmě jsme zklamaní, chtěli jsme nadále žít sen o finále. I tak jsme ale hrdí na to, co jsme dokázali. Dali jsme do toho všechno, to je nejdůležitější. Všichni Maročané na nás musí být hrdí, ale reprezentujeme v Kataru i celý africký kontinent," řekl Radžradžuí.

Obhájce titulu poslal už v 5. minutě do vedení obránce Théo Hernandez a v 79. minutě přidal pojistku premiérovou reprezentačním trefou střídající Randal Kolo Muani.

"Do utkání jsme vstoupili špatně. Brzy jsme inkasovali a dělali jsme i dost technických chyb. Přesto jsme si v dalším průběhu vytvořili hodně nadějných situací. V poslední třetině hřiště jsme ale neměli dostatečnou kvalitu," zhodnotil kouč, který jako první dovedl africké mužstvo do semifinále MS.

Proti Francii vrátil do základní sestavy některé marody a překvapivě zvolil rozestavení s pěti obránci. Defenzivní řada se mu ale postupně opět rozpadla.

"Při rozcvičce jsme znovu přišli o Adžuirda, během první půle si obnovili zranění kapitán Saíss s Mazrávím," vyjmenoval Radžradžuí. "I ve světle všech zranění do toho ale dali moji hráči všechno a došli nejdále, kam to jen šlo. Máme hodně hráčů, kteří jsou připravení tak ze 60 nebo 70 procent," přiznal.

Francie - Maroko
zdroj: ČTK / AP autor: Natacha Pisarenko

Marocký trenér zažil v devátém utkání na lavičce reprezentace první porážku. Jeho tým nenavázal na takřka bezchybná defenzivní vystoupení z předchozího průběhu šampionátu, ve kterém inkasoval jedinkrát.

"Francie má vynikající tým, jenž může obhájit titul. Gratulace k postupu, ve finále jí budeme fandit," uvedl Radžradžuí na adresu soupeře. "Chtěli jsme přepsat historii, ale mistrovství světa nemůžete vyhrát žádným zázrakem. K cíli vede jen tvrdá práce. A v ní chceme pokračovat i nadále," ujistil někdejší reprezentační obránce.

Navzdory semifinálové porážce se může Maroko stále stát prvním africkým týmem, který získá medaili z mistrovství světa. V souboji o bronz vyzve v sobotu Chorvatsko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články