Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atalanta vítězstvím nad FC Turín na dálku potěšila Slavii

Atalanta v 38. kole italské ligy porazila doma 3:0 FC Turín. Posunula se tak na čtvrté místo, a jelikož už nemůže skončit hůře a zároveň se probojovala do Ligy mistrů i jako vítěz Evropské ligy, má český vicemistr Slavia na základě klubového koeficientu zajištěné 3. předkolo nemistrovské části Ligy mistrů.

Utkání Atalanta Bergamo – FC Turín
zdroj: Reuters autor: Daniele Mascolo

Frosinone podlehlo doma 0:1 Udine a po jedné sezoně se vrací do druhé ligy. Doplnilo tak už jisté sestupující Sassuolo a Salernitanu. Mezi elitou se naopak udrželo Empoli díky gólu Nianga ze třetí minuty nastavení, díky němuž zdolalo 2:1 AS Řím.

Bergamo ve středečním finále EL výhrou 3:0 ukončilo po 51 soutěžních zápasech neporazitelnost Leverkusenu a formu potvrdilo i šestým vítězstvím v řadě v Serii A. Favorit rozhodl už v první půli, prosadili se Scamacca a autor hattricku z finále v Dublinu Lookman. Po změně stran přidal pojistku z penalty Pašalič.

Atalantě zbývá ještě dohrávka 29. kola proti Fiorentině. Pokud ji zvládne za tři body, dostane se na konečné třetí místo před Juventus.

Obhájci titulu z Neapole zakončili sezonu bezbrankovou remízou s Lecce a obsadili až desáté místo. V příští sezoně tak budou chybět v evropských pohárech.

První Inter Milán v posledním kole remizoval 2:2 ve Veroně a vyhrál ligu o 19 bodů před městským rivalem AC. Nerazzurri zaostali o tři body za svým výkonem ze sezony 2006/07.

Výsledky 38. kola italské fotbalové ligy

Bergamo – FC Turín 3:0 (26. Scamacca, 43. Lookman, 71. Pašalič z pen.), Neapol – Lecce 0:0Empoli  AS Řím 2:1 (13. Cancellieri, 90.+3 Niang – 45.+1 Aouar), Frosinone  Udine 0:1 (76. Davis), Hellas Verona  Inter Milán 2:2 (16. Noslin, 37. Suslov  10. a 45.+1 Arnautovič), Lazio Řím  Sassuolo 1:1 (60. Zaccagni - 66. Viti).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články