Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Mladý kanonýr Haaland míří do Německa. Boj o Nora vyhrála Borussia Dortmund

Konec velké ságy. Přetahovanou evropských velkoklubů o Erlinga Haalanda, jenž na podzim zářil v dresu rakouského Salcburku, vyhrála Borussia Dortmund. Devatenáctiletý norský útočník přestoupil do týmu německého vicemistra a podepsal smlouvu do června roku 2024. Vestfálský celek za něj podle médií zaplatil zhruba 20 milionů eur (509 milionů korun).

Haaland přestupuje do Borussie Dortmund
zdroj: twitter.com/BVB

Haaland o sobě dal vědět především v podzimní části Ligy mistrů, když v šesti zápasech vstřelil osm branek. Svou formu potvrzoval i na domácí scéně, v rakouské lize totiž nasázel šestnáct gólů ve čtrnácti duelech. Především díky tomu byl v Rakousku před Vánoci vyhlášen nejlepším fotbalistou roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Haaland dal devět gólů Hondurasu

Talentovaný útočník přišel do Salcburku v létě z norského Molde. Fanoušky však ohromil dříve, než oblékl dres rakouského šampiona. Na světovém šampionátu do 20 let totiž nasázel devět branek do sítě Hondurasu a Norsko zvítězilo 12:0.

O rodáka z Leedsu, jenž má na kontě dva zápasy za seniorskou reprezentaci Norska, měly údajně zájem mimo jiné Manchester United, Juventus Turín či německý podzimní mistr Lipsko.

"Měl jsem několik rozhovorů s vedením Dortmundu a od začátku jsem věděl, že chci přestoupit sem. Nemůžu se dočkat, až to začne a zahraju si tady v té neuvěřitelné atmosféře před 80 000 diváky," řekl syn někdejšího fotbalisty Nottinghamu Forest, Leedsu United a Manchesteru City Alfa-Ingeho Haalanda.

"Má ohromný čich na góly a úžasnou rychlost. Jsme si jistí, že se u nás bude dál rozvíjet. Je mu teprve devatenáct a je teprve na začátku velmi slibné kariéry," uvedl na adresu nové posily sportovní ředitel Borussie Michael Zorc.

Haaland, jenž dal na podzim za Salcburk čtyři hattricky, se připojí k týmu Dortmundu na začátku ledna na soustředění v Marbelle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články