Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Messi uchvátil rekordním hattrickem. Neuvěřitelná oslava vítězství ve Zlatém míči, řekl Valverde

Před utkáním ukázal fanouškům Zlatý míč a následně byl opět k nezastavení. Lionel Messi pomohl Barceloně fenomenálním výkonem porazit v 16. kole Mallorcu 5:2, pětatřicátým hattrickem stanovil nový rekord La Ligy a překonal dějinného rivala Cristiana Ronalda. Podle kouče Ernesta Valverdeho se však katalánský velkoklub musí připravit na fakt, že její kapitán jednoho dne skončí.

Lionel Messi ukazuje fanouškům Zlatý míč před utkáním s Mallorcou
zdroj: Panoramic autor: Paco Largo

Messi potřeboval na rekordní zápis v La Lize 462 zápasů, zatímco Ronaldo v dresu Realu Madrid pouze 288. "Neuvěřitelné. Dobrý způsob, jak oslavit vítězství ve Zlatém míči, že?" řekl s úsměvem na tiskové konferenci Valverde, který o blížícím se konci kariéry argentinského útočníka promluvil už před úvodním hvizdem.

"Je to normální a přirozené. Je mu dvaatřicet, a i když podle mě Leo na konec nemyslí, visí to ve vzduchu," upozornil Valverde.

"Neměli bychom kolem toho bláznit, ale musíme nad tím uvažovat. Každý nad tím přemýšlí, když dosáhne určitého věku, ale neznamená to, že skončí za tři dny," uklidnil barcelonské příznivce pětapadesátiletý Španěl.

"Uvědomuji si, jaké štěstí mám, že ho můžu trénovat. Když ale každý den tvrdě pracujete, tak si takové věci neužíváte. Oceníte je až časem," dodal Valverde.

Valverdeho okouzlil i Suárez

Přestože se hlavní hvězdou sobotního střetnutí stal Messi, pozadu nezůstal ani jeho spoluhráč Luis Suárez. Dvaatřicetiletý útočník se předvedl výstavní trefou patičkou, kterou označil za nejlepší v kariéře.

Nevšedním zakončením nadchl i Valverdeho. "Překvapilo mě to. Myslel jsem si, že přihrává. Byl to výjimečný gól. Řekl jsem mu, že měl pár snadnějších šancí. Nakonec se prosadil z té nejméně pravděpodobné," zakončil Valverde.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články