Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Messi si neškrtl a Kolumbie porazila Argentinu. Paraguay zaváhala s Katarem

Tohle Messimu nevyšlo. Fotbalisté Kolumbie zaskočili na jihoamerickém šampionátu Argentinu a tým kolem hvězdného útočníka Barcelony v úvodním utkání skupiny B porazili 2:0. V brazilském Salvadoru si tak připsali první výhru nad dvojnásobnými mistry světa po dvanácti letech. O mírné překvapení se postaral i Katar, který ve druhém poločase smazal dvoubrankový náskok Paraguaye a remizoval s ní v téže skupině 2:2.

Utkání Argentina - Kolumbie
zdroj: ČTK/AP

Skóre dlouho bezbrankového utkání otevřel v 71. minutě střelou k tyči Roger Martínez po dlouhém pasu Jamese Rodrígueze. Pojistku přidal několik minut před koncem zblízka další střídající hráč Duván Zapata. "Víme, že jsme Argentinu dlouho neporazili, a jsme nadšení. Je to skvělý výsledek, ale čeká nás ještě hodně těžkých zápasů," řekl Zapata.

Lionel Messi promarnil největší šanci krátce před Martínezovým gólem, když se netrefil z dorážky. Barcelonský útočník také předvedl skvělé sólo do pokutového území, ale nedostal se ke střele.

"V druhém poločase jsme byli lepší než Kolumbie. Zrovna když jsme hráli nejlépe, soupeř skóroval z protiútoku. Ze zápasu si odnesu to, že jsme se dokázali přizpůsobit a zlepšit se v druhém poločase. Možná to nezní jako nic zvláštního, ale pomůže nám to v dalších zápasech," řekl argentinský trenér Lionel Scaloni, jenž také kritizoval kvalitu trávníku na stadionu v Salvadoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentina na úvod Copa América zaváhala s Kolumbií

O další překvapení se ve skupině B postaral hostující Katar, který remizoval 2:2 s Paraguayí. Celek z Perského zálivu, jenž v únoru poprvé v historii ovládl mistrovství Asie, přitom dlouho prohrával 0:2. Jenže v 68. minutě snížil Almáz a o dalších devět minut později stanovil konečný výsledek Kúchi.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:

Skupina B: Argentina - Kolumbie 0:2 (0:0)
Branky: 71. Martínez, 86. Zapata.

Paraguay - Katar 2:2 (1:0)
Branky: 4. Cardozo z pen., 56. González - 68. Almáz, 77. Kúchi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články