Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Coutinho řídil úspěšný brazilský začátek na Copa América

Úspěšně vstoupili do mistrovství Jižní Ameriky hráči Brazílie. Ve svém úvodním utkání na turnaji porazili Bolívii 3:0. Dvěma brankami se na vítězství podílel Philippe Coutinho, třetí trefu přidal Everton.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazílie na úvod Copy América porazila Bolívii

Po vlažném výkonu v prvním poločase si domácí hráči vysloužili pískot fanoušků na stadionu v Sao Paulu, na kterém zůstalo 20 tisíc volných míst. "To bývá normální, že na nás fanoušci pískají. Chtějí, abychom hráli dobře a vyhráli. Byl to těžký zápas, jako vždycky na začátku turnaje. Hlavní bylo vyhrát," řekl Coutinho.

Právě barcelonský záložník přinesl 46 tisícům fanoušků na stadionu Morumbi první radost, když v 50. minutě proměnil penaltu nařízenou za ruku bolivijského obránce Adriana Jusina. Brzy nato Coutinho zvýšil na 2:0 hlavou po centru Roberta Firmina.

Skóre zápasu uzavřel pět minut před koncem parádní střelou z hranice velkého vápna Everton chvíli po svém příchodu na hřiště. "Strašně moc jsem chtěl dát gól. Tak moc jsem se chtěl v reprezentačním dresu prosadit, až jsem z toho byl hrozně nervózní. Jsem rád, že to mám za sebou," řekl k prvnímu zásahu v národním týmu Everton.

Kouč Bolívie Eduardo Villegas přiznal, že jeho tým držel s favoritem krok jen v prvním poločase. "Takticky jsme hráli dobře, ale co se týče druhé půle, tak musíme upřímně a realisticky přiznat, že Brazílie si zasloužila porazit nás takhle jednoznačně," prohlásil.

Na počest stoletého výročí od prvního triumfu na Copě América hráli brazilští fotbalisté v bílých dresech, které oblékli po 69 letech. V minulosti v nich nastupovali pravidelně až do roku 1950, ale po bolestné prohře s Uruguayí v rozhodujícím utkání mistrovství světa je přestali používat a začali nosit žluté dresy.

Brazilci, kteří usilují o první jihoamerický titul od roku 2007, se musejí na šampionátu obejít bez zraněné hvězdy Neymara. Ve skupině A se utkají v dalších zápasech s Venezuelou a Peru.

Brazílie - Bolívie 3:0 (0:0)

Branky: 50. z pen. a 53. Coutinho, 85. Everton.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články