Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi má podle médií jasno, chce opustit Barcelonu i s Koemanem na lavičce

Ani příchod trenéra Ronalda Koemana nebude podle španělských médií znamenat setrvání Lionela Messiho v Barceloně. Šestinásobný držitel Zlatého míče už údajně o úmyslu opustit katalánský velkoklub informoval nizozemského kouče.

Podle deníku Marca Messi při setkání s Koemanem prohlásil, že s největší pravděpodobností klub opustí. Podobně informoval i barcelonský list Mundo Deportivo, nicméně zdůraznil, že případný odchod argentinského reprezentanta komplikuje výstupní klauzule ve výši 700 milionů eur (18 miliard korun).

Messi hraje za A-mužstvo Barcelony od roku 2004, získal deset španělských titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. S bilancí 634 gólů je rekordmanem klubu, na kontě má 730 zápasů a od maxima bývalého spoluhráče Xaviho ho dělí 37 utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Bayern Mnichov

Třiatřicetiletý Messi má ještě na rok s Barcelonou smlouvu, ale už delší dobu dával najevo, že není se situací v klubu spokojen. Uplynulý ročník se navíc FCB vůbec nepodařil: ve španělské La Lize skončila druhá, v domácím poháru vypadla ve čtvrtfinále a po vyřazení ve stejné fázi Champions League uzavřela sezonu poprvé od roku 2008 bez trofeje.

Jedním z asistentů Koemana bude i exkanonýr Larsson

Bývalý švédský ostrostřelec Henrik Larsson se vrací na Camp Nou. Nový trenér Koeman si ho totiž vybral jako jednoho z asistentů společně s bývalým koučem Hoffenheimu Alfredem Schreuderem. 

Osmačtyřicetiletý Larsson působil v Barceloně v letech 2004 až 2006. Předtím nastupoval za Feyenoord, Celtic a Helsingborg, kde loni naposledy působil i jako trenér.

O rok mladší Schreuder v minulosti vedl Twente, byl asistentem Erika Ten Haga při postupu Ajaxu do semifinále Ligy mistrů a loni v létě v Hoffenheimu nahradil Juliana Nagelsmanna. V německém celku však v červnu skončil kvůli neshodám s vedením.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články