Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosický proti Polákům nenastoupí, nahradí ho Kolář

Vratislav (Polsko) - Čeští fotbalisté nastoupí na evropském šampionátu v rozhodujícím utkání o postup ze skupiny A proti Polsku bez svého kapitána Tomáše Rosického. Záložník Arsenalu se nestihl zotavit ze zranění achillovky. Místo něj trenér Michal Bílek postavil plzeňského Daniela Koláře. Předzápasové studio sledujte od 20:00 na ČT4 a našem webu.

Rosický si poranil achillovku v úterním druhém duelu skupiny proti Řekům (2:1). Odehrál první poločas a pak přepustil své místo Kolářovi. Český kapitán v uplynulých dnech bolavou nohu šetřil a nezúčastnil se ani pátečního předzápasového tréninku. V pátek sice oznámil, že se stav jeho zranění lepší, nakonec se ale neuzdravil natolik, aby mohl od začátku hrát.

Český celek tak nastoupí ve stejném složení, v jakém od druhé půle dohrával utkání s Řeckem. Na levém kraji obrany dostal znovu šanci David Limberský, na pozici středových záložníků budou Tomáš Hübschman s Jaroslavem Plašilem a vpravo se bude pohybovat Petr Jiráček.

Čechy a Poláky čeká přímý souboj o postup do čtvrtfinále. Bílkovým svěřencům stačí remíza v případě, že v souběžně hraném utkání Řecko neporazí Rusko o jeden až pět gólů. Domácí výběr potřebuje zvítězit. Zápas začne ve 20:45 a řídit ho bude Craig Thomson ze Skotska.  

Základní sestavy:

ČR: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Hübschman, Plašil - Jiráček, Kolář, Pilař - Baroš.

Polsko: Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka, Polanski - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak - Lewandowski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články