Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Dánům nepomohl ani gól Eriksena, Slovincům v závěru vystřelil bod Janža

Vypadalo to na pohádkový příběh o vítězném návratu na Euro, ale nakonec se musel se svými spoluhráči spokojit s bodem. Christian Eriksen se gólově vrátil na mistrovství Evropy, ale s dánskou reprezentací nakonec jen remizoval 1:1 v souboji se Slovinskem. Další utkání skupiny C Srbsko – Anglie vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 20:15.

Christian Eriksen
zdroj: Reuters autor: Angelika Warmuth

Eriksen před třemi lety na posledním Euru zkolaboval během utkání s Finskem po srdeční zástavě a na nějakou dobu z fotbalu vypadl. Po návratu na trávníky se ale vrátil do obvyklé formy a nechybí v dánské nominaci na letošní turnaj.

A začátek šampionátu se mu povedl. Nejenže byl u většiny důležitých ofenzivních momentů Dánů, ale také se postaral o první branku, když se pohotově trefil po akci s Jonasem Windem už v 17. minutě. Skandinávcům se však nepodařilo zvýšit z dalších příležitostí i díky perfektnímu přesunu Jana Oblaka u šance Rasmuse Höjlunda, a Slovinci stihli srovnat.

V 77. minutě zařídil konečný výsledek Erik Janža, který se opřel do míče a jeho ránu zpoza vápna tečoval Morten Hjulmand do protipohybu brankáře Kaspera Schmeichela.

V závěru navíc mohl rozhodnout ve prospěch Slovinska Andraž Šporar, ale z úhlu se neprosadil. Před srovnáním navíc ještě napálil tyč po pěkné ráně z dálky Benjamin Šeško. Stejný hráč se zastřeloval už v první půli, když další dalekonosný pokus letěl těsně vedle tyče.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu – skupina C (Stuttgart)

Slovinsko – Dánsko 1:1 (0:1)

Branky: 77. Janža – 17. Eriksen. Rozhodčí: Schärer – De Almeida, Zogaj – San (video, všichni Švýc.). ŽK: Stojanovič, Celar – M. Hjulmand. Diváci: 54 000.

Slovinsko: Oblak – Karničnik, Drkušič, Bijol, Janža – Stojanovič (67. Verbič), Gnezda Čerin, Elšnik (76. Gorec Stankovič), Mlakar (76. Celar) – Šporar (90.+5 Brekalo), Šeško (90.+5 Kurtič). Trenér: Kek.

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Andersen, Vestergaard – Bah, M. Hjulmand (90. Delaney), Höjbjerg (84. Norgaard), Kristiansen (79. Maehle) – Eriksen – Wind (84. Dolberg), Höjlund (84. Poulsen). Trenér: K. Hjulmand.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články