Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sestřihy a momenty 2. dne: Španělé přejeli Chorvaty, Italy nepoložil ani brzký gól Bajramiho

Na mistrovství Evropy se po skupině A rozehrála také "skupina smrti". V "béčku" si nejprve Španělé hladce poradili s Chorvaty a ve večerním utkání předvedli Italové obrat proti Albánii. Švýcaři si pohlídali vstup do šampionátu, když zdolali Maďary a stejně jako Němci na úvod turnaje zaznamenali tři body. Mezi momenty dne patřily historické zápisy Lamineho Yamala a Nedima Bajramiho.

Nedim Bajrami z Albánie slaví gól
zdroj: Reuters autor: Bernadett Szabo

Španělsko – Chorvatsko 3:0

Šlágr dne se nesl v jednoznačném duchu. Španělé nasázeli Chorvatům všechny branky v prvním poločasu v rozmezí necelých dvaceti minut. Skóre zápasu otevřel Álvaro Morata, poté se prosadil Fabián Ruiz a ve druhé minutě nastavení první půle i Dani Carvajal. Talent Barcelony Yamal se stal v 16 letech a 338 dnech nejmladším hráčem na Euru v historii, v zápase nahrával na třetí gól La Roji.

Itálie – Albánie 2:1

Italové vstoupili do obhajoby hrozivě, když už v první minutě po hrubce Federica Dimarca prostřelil Gianluigiho Donnarummu po pouhých 23 vteřinách Bajrami. Jednalo se o nejrychlejší branku v dějinách evropských šampionátů. Favorit však předvedl obrat do patnácti minut od inkasování: nejprve srovnal Alessandro Bastoni a otočku dokonal Nicolo Barella. V závěru Itálii podržel Donnarumma, jenž vychytal Reye Manaje.

Maďarsko – Švýcarsko 1:3

Úvodní duel dne a dohrávku prvního kola "německé" skupiny A obstaralo Maďarsko se Švýcarskem. Utkání vyšlo lépe Švýcarům, kteří vyhráli první poločas 2:0. Kwadwo Duah se trefil ve 12. minutě a Michel Aebischer v poslední minutě první půle. Maďaři sice snížili v 66. minutě po zásahu Barnabase Vargy, ale v závěru přidal pojistku v nastavení Breel Embolo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maďarsko – Švýcarsko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články