Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Souček pro ČT po konci na Euru: Je to zklamání. Nezvládli jsme to

Počtvrté v historii nepostoupili čeští fotbalisté na mistrovství Evropy ze skupiny. Tentokrát skončili na Turcích, když od 20. minuty hráli v deseti kvůli vyloučení Antonína Baráka. Kapitán týmu Tomáš Souček, který vstřelil jediný český gól, byl po vypadnutí velmi zklamaný a v rozhovoru pro ČT sport přiznal, že to reprezentace nezvládla.

"Zklamání, všichni jsme chtěli postoupit, byli jsme na to nastavený. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, že je porazíme. Teď jsme jen zklamaní, protože jsme to nezvládli," řekl Souček.

Zápas ovlivnilo vyloučení Baráka, Souček ale kritizoval rumunského sudího Kovácse. "Doufal jsem, že se to nestane. Je to třetí zápas a myslím, že je to disrespekt k naší zemi. Tady je faul na Cufa... Může to být druhá žlutá taky. Ale pak jsou situace, které jsme měli zvládnout jako tým."

Hrát v deseti pomalu celý zápas označil Souček za velice složité. "Bylo to strašně těžký. Nechtěli jsme dostat gól, byli jsme rádi, že jsme vyrovnali, tlačili jsme to do poslední minuty. Pak jsme dostali druhý a už to bylo... Všichni udělali maximum, musím poděkovat spoluhráčům," uvedl.

Češi odjíždí z Eura s jediným bodem a poslední ve skupině. "Byly tam smolný góly, smolný rozhodnutí, ale o tom je fotbal. Nakonec máme jen jeden gól, a to je málo," hodnotil Souček.

Fotbalisté Gruzie na Euru překvapivě porazili 2:0 už jisté vítěze "české" skupiny F Portugalce a při premiérové účasti na velkém turnaji slaví postup do osmifinále. Gruzie obsadila v tabulce třetí místo o dva body za Tureckem.

"Nevím, co se tam stalo, že Gruzie vyhrála. Jen to ukazuje, že každý tým je hrozně vyrovnaný. My jsme na tomhle turnaji byli tím smolným týmem," prohlásil Souček.

Bývalý reprezentant Michal Kadlec řekl, že podle něj Češi proti Turkům podali dost možná nejlepší výkon na turnaji.

"Jak říkal Tomáš, všichni tam nechali všechno, makali, beru to i z pozice hráče. V turnaji máte smůlu, ale i strašně zbytečná červená karta Tondy Baráka. Jsem plný emocí a smutný za kluky. Je to pro mě taková osobní tragédie," hlesl expert ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články