Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rakušané mají v nominaci na Euro hned 21 hráčů z Bundesligy, nechybí Alaba

Obránce David Alaba z Bayernu Mnichov je jedním z 21 rakouských hráčů z německé Bundesligy, který dostal nominaci na blížící se mistrovství Evropy. Z širšího třicetičlenného kádru naopak reprezentační trenér Franco Foda vyřadil kvarteto Heinz Lindner, Phillipp Mwene, Husein Balic a Adrian Grbic.

David Alaba
zdroj: AP autor: Darko Bandic

"Posledních pár dnů jsme spolu s asistenty intenzivně probírali řadu hráčských detailů. Bylo to složité rozhodování, hlavně po lidské stránce," řekl Foda. "Je důležité, aby byli připraveni i členové širšího kádru, všichni jsou pro náš tým důležití," dodal bývalý německý reprezentant.

Rakušané, kteří na Euru budou usilovat o premiérový postup do vyřazovacích bojů, se ve skupině C utkají se Severní Makedonií, Nizozemskem a Ukrajinou. V přípravě na šampionát je čekají Anglie a Slovensko.

Nominace Rakouska na fotbalové mistrovství Evropy

Brankáři: Daniel Bachmann (Watford/Angl.), Pavao Pervan (Wolfsburg/Něm.), Alexander Schlager (Linec).

Obránci: David Alaba (Bayern Mnichov/Něm.), Marco Friedl (Brémy/Něm.), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt/Něm.), Stefan Lainer (Mönchengladbach/Něm.), Philipp Lienhart (Freiburg/Něm.), Stefan Posch (Hoffenheim/Něm.), Christopher Trimmel (Union Berlín/Něm.), Andreas Ulmer (Salcburk), Aleksandar Dragovic.

Záložníci: Julian Baumgartlinger (oba Leverkusen/Něm.), Christoph Baumgartner, Florian Grillitsch (oba Hoffenheim/Něm.), Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt/Něm.), Marcel Sabitzer, Konrad Laimer (oba Lipsko/Něm.), Valentino Lazaro (Mönchengladbach/Něm.), Louis Schaub (Lucern/Švýc.), Xaver Schlager (Wolfsburg/Něm.), Alessandro Schöpf (Schalke/Něm.).

Útočníci: Marko Arnautovic (Šanghaj Port/Čína), Michael Gregoritsch (Augsburg/Něm.), Sasa Kalajdzic (Stuttgart/Něm.), Karim Onisiwo (Mainz/Něm).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články