Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Rekordman v počtu startů nebo záložník Trnavy. Severní Makedonie představila nominaci na ME

Veterán Goran Panděv vévodí nominaci fotbalistů Severní Makedonie na mistrovství Evropy, kterou dnes oznámil trenér Igor Angelovski. Sedmatřicetiletý útočník FC Janov Panděv je se 117 zápasy a 37 brankami národním rekordmanem. Zranění kolena vyřadilo dalšího ofenzivního hráče z italské ligy Iliju Nestorovského, místo kterého dostal šanci Milan Ristovski z Trnavy. Ten je spolu s třetím brankářem Ristem Jankovem jediným nováčkem v šestadvacetičlenném kádru.

Goran Panděv
zdroj: ČTK/AP

"Ristovski, Čurlinov a Jankov jsou naše budoucnost, proto jsou na seznamu. Mohou být přínosem a nabrat zkušenosti, protože v příštích letech od nich očekávám, že budou oporami," řekl na adresu mladých hráčů v nominaci Angelovski.

Vedle Panděva hraje v Serii A ještě záložník Elif Elmas z Neapole, obránce Ezgjan Alioski obléká dres anglického Leedsu, v nejvyšší španělské soutěži působí středopolař Levante Enis Bardhi. Domácí soutěž dodala stejně jako chorvatská a kyperská liga trojici hráčů.

Severní Makedonie, která na závěrečný šampionát postoupila poprvé v historii z Ligy národů, narazí v základní skupině C na Rakousko, Ukrajinu a Nizozemsko. Ještě předtím čekají svěřence trenéra Angelovského přípravná utkání se Slovinskem a s Kazachstánem.

Nominace Severní Makedonie na fotbalové mistrovství Evropy (11. června - 11. července):

Brankáři: Stole Dimitrievski (Vallecano/Šp.), Damjan Šiškovski (Doxa/Kypr), Riste Jankov (Rabotnički Skopje).

Obránci: Visar Musliu (Székesféhérvár/Maď.), Egzon Bejtulai (Tetovo), Kire Ristevski (Ujpest/Maď.), Gjoko Zajkov (Charleroi/Belg.), Darko Velkovski (Rijeka/Chorv.), Ezgjan Alioski (Leeds/Angl.), Stefan Ristovski.

Záložníci: Arijan Ademi (oba Dinamo Záhřeb/Chorv.), Enis Bardhi (Levante/Šp.), Stefan Spirovski, Ivan Tričkovski (oba AEK Larnaka/Kypr), Boban Nikolov (Lecce/It.), Tichomir Kostadinov (Ružomberok/SR), Ferchan Chasani (Partizani Tirana/Alb.), Elif Elmas (Neapol/It.), Daniel Avramovski (Kayserispor/Tur.), Darko Čurlinov (Stuttgart/Něm.), Marjan Radeski (Akademija Panděv), Alexandar Trajkovski (Mallorca/Šp.).

Útočníci: Goran Panděv (FC Janov/It.), Vlatko Stojanovski (Chambly/Fr.), Krste Velkoski (FK Sarajevo/Bos.), Milan Ristovski (Trnava/SR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články