Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po Löwovi se s "die Mannschaftem" rozloučil také Kroos

Po konci trenéra Joachima Löwa na německé lavičce ukončil reprezentační kariéru také ikonický zástupce úspěšné generace hráčů. Záložník Toni Kroos už další starty za "die Mannschaft" nepřidá. Jednatřicetiletý fotbalista, který na klubové úrovni nastupuje za Real Madrid, odehrál za národní tým 106 zápasů.

Toni Kroos
zdroj: Reuters autor: Frank Augstein

"Za Německo jsem hrál stošestkrát. Víckrát už nebudu," napsal mistr světa z roku 2014 na sociálních sítích. "Rozhodnutí odejít po tomto turnaji jsem udělal už před delší dobou. Už mi bylo dlouho jasné, že pro mistrovství světa 2022 v Kataru už k dispozici nebudu," dodal.

Někdejší hráč Bayernu Mnichov a Leverkusenu zvažoval ukončení reprezentační kariéry už po krachu německého týmu na mistrovství světa 2018 v Rusku, tehdy se ale nechal trenérem Joachimem Löwem přesvědčit k pokračování. Jeho nástupcem Hansi Flickem už se prý přemluvit nedá, chce trávit více času s rodinou.

V národním týmu debutoval Kroos v březnu 2010. S reprezentací od té doby startoval na všech velkých turnajích s vrcholem na MS 2014 v Riu de Janeiro. V semifinále proti domácí Brazílii (7:1) se zapsal dvěma brankami v rozmezí 69 sekund do historie MS jako střelec dvou nejrychlejších gólů po sobě.

Na světových šampionátech a ME odehrál celkem 28 zápasů a dal tři góly. Celkem v reprezentačním dresu nastřílel 17 branek. V Realu Madrid má platnou smlouvu do roku 2023.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články