Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Na generálku v plné síle. Vyšetření Čelůstky s Kalasem dopadlo dobře, připraven je i Hložek

Povolání náhradníků na post stopera nebude třeba. Vyšetření v Praze ukázalo, že stopeři Ondřej Čelůstka a Tomáš Kalas se už dali po zranění do pořádku a jsou připraveni za české fotbalisty nastoupit jak v úterní přípravě proti Albánii, tak i na mistrovství Evropy. Trenér Jaroslav Šilhavý už bude moci počítat i s útočníkem Adamem Hložkem, který na začátku soustředění v Jižním Tyrolsku nemohl naplno trénovat.

Ondřej Čelůstka
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Kalas kvůli zranění vůbec nezasáhl do pátečního prvního přípravného utkání před Eurem proti Itálii, které český celek prohrál vysoko 0:4. Čelůstka kvůli problémům v oblasti kolena odehrál jen úvodní poločas a poté musel střídat. Po nedělním návratu mužstva z kempu v severní Itálii do Prahy oba stopeři absolvovali důkladné vyšetření, které neodhalilo vážné zranění, takže budou na generálku k dispozici.

"Samozřejmě jsme moc rádi, že jsou oba dva zdraví a můžou nastoupit. Vždy je lepší, když jsou všichni k dispozici. Jsme rádi, že zůstávají v týmu," řekl český obránce Jan Bořil.

Situaci stoperů, sílu českého týmu i celkově EURO řešil nový Fotbal fokus podcast, který naleznete také na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

Do utkání už by mohl zasáhnout ofenzivní univerzál Hložek. Osmnáctiletý talent, který je nejmladším hráčem ve výběru kouče Šilhavého, měl od závěru ligové sezony potíže s kyčlí. "Adam už normálně trénuje s týmem. Pokud se nic nestane, že by se mu nějak přitížilo nebo za námi přišel, že nemůže, měl by být připraven k zápasu," uvedl Šilhavý. V pořádku už je i defenzivní univerzál Tomáš Holeš, který ještě v Itálii nenastoupil z preventivních důvodů po zdravotních problémech.

Utkání s Albánií se hraje v úterý od 20:15. Do evropského šampionátu vstoupí český tým příští pondělí v Glasgow proti domácímu Skotsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články