Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentace se na Islandu věnovala taktické přípravě

Reykjavík – Český tým se před pátečním kvalifikačním utkáním o postup na ME 2016 s Islandem věnoval zatím taktické přípravě, k tréninku na stadionu v Reykjavíku vyběhne až večer. Domácí výběr nastoupí do souboje o první místo ve skupině A v plné síle, do kádru se vrací i veterán Eidur Gudjohnsen, někdejší spoluhráč Petra Čecha z Chelsea. V české sestavě visí zatím otazník nad složením útoku, neboť trenéru Pavlu Vrbovi pro zranění chybí sparťan David Lafata. Přímý přenos utkání sledujte v pátek od 20:45 na ČT sport a našem webu.

Pavel Vrba a Karel Brückner
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vedle nebezpečných standardních situací včetně dlouhých autů se reprezentace musí na severském ostrově vyrovnávat i s nepříznivým počasím. To ovlivnilo i dosud jediný vzájemný zápas na Islandu v samostatné české historii, který národní tým před čtrnácti lety v Reykjavíku prohrál 1:3. "Pamatuju si, že foukal šílený vítr," uvedl jediný pamětník ze současného kádru kapitán Tomáš Rosický, který si v pátek připíše 100. start za národní tým.

V aktuálním islandském výběru figurují jen dva hráči z domácí ligy. Hlavními hvězdami jsou útočník Kolbeinn Sigthórsson z Ajaxu Amsterodam, záložník Swansea Gylfi Sigurdsson či navrátilec Gudjohnsen. Zápas na stadionu v Reykjavíku bude podle informací islandských médií vyprodaný.

Je nám líto, video expirovalo.
Island půjde do zápasu s Českem v plné síle
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články