Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z léta do zimy. Ideální by bylo vyhrát a nezmrznout, říká Procházka

Praha – Čeští fotbalisté se po týdnu společné přípravy letecky přesunuli na sever. V pátek budou o důležité kvalifikační body bojovat na Islandu, kde panuje rozmarné severské léto - šest stupňů a silný vítr.

Je nám líto, video expirovalo.
Procházka: Island bude chtít doma vyhrát, což by pro nás mohla být výhoda

"Máme dva dny na aklimatizaci, tak uvidíme, jak to bude při tréninku vypadat," řekl stoper Václav Procházka. "Ale když nebude moc sněžit, tak je to v pohodě," přidal v narážce na nevlídné počasí, jaké na Islandu panuje. V pátek by mělo být v Reykjavíku pouhých devět stupňů a déšť.

Navzdory počasí mají však čeští fotbalisté jasný úkol: získat tři body a výrazně se přiblížit postupu na šampionát do Francie. "Ideální by bylo vyhrát a nezmrznout. Ale když budeme trochu přimrzlí, tak bude stačit i bod," prohlásil s úsměvem Procházka, který očekává velmi těžký zápas.

"Je to velmi nepříjemný soupeř. Holanďani jsou sice lepší na míči, ale Islanďané jsou nejen techničtí, ale i tvrdí. Navíc mají vysoké hráče a velmi dobré standardní situace a v tom je jejich síla," uvedl plzeňský obránce. "Trenér nám proto zdůrazňoval, abychom byli trpěliví a neztráceli míče. Island má totiž velmi rychlé a přesné protiútoky," dodal.

Hrát jako v únoru

Počasí bude hrát ve prospěch domácích, potvrdil i obránce David Limberský. "Bude to pro soupeře výhoda, protože je na to zvyklý. Ale pokud nebude vyloženě mráz, tak to zvládneme. Bude to jak v únoru, březnu v Česku a v tom každý z nás hrál," uvedl Limberský. "Nejhorší bude vítr, protože déšť a zimu nějak vstřebáte, ale když začne foukat, tak nevíte, kam míč odletí. A v kombinaci s jejich dlouhými auty a standardními situacemi to bude hodně nepříjemné," prohlásil Limberský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články