Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hráči mají spíš šrámy na duchu než na těle, hodnotil stav českého týmu Krejčí

Tours (Francie) – Už je to lepší, ale ještě to mrzí. Porážka se Španělskem na úvod mistrovství Evropy českým fotbalistům stále leží v hlavě. Zároveň však přiznali, že po přesunu na hotel v Tours a absolvování dopoledního tréninku se už začali soustředit na důležitý páteční boj s Chorvatskem. Pozitivní zprávu má doktor Petr Krejčí, podle kterého duel s obhájci titulu hráčům žádné zdravotní potíže nepřinesl.

"Přijeli jsme v deset večer a šli jsme spát ve dvanáct. Měl jsem problémy usnout, není to lehké po takovém zápase. Dlouho jsem se díval na televizi. Mrzí to hodně," řekl útočník Tomáš Necid.

"Zklamání tam bylo. Španělé měli spoustu šancí, ale my hráli srdnatě a bojovali jeden za druhého. Pak vás to mrzí, jste po zápase zničený a únava je jednou tak horší, ale dneska jsme se probudili a soustředíme se na Chorvatsko. Podíváme se na video a řekneme si, co bylo dobře a co zlepšit, a začneme se soustředit na Chorvaty," doplnil záložník Ladislav Krejčí.

Po zápase se Španělskem jsou všichni hráči v pořádku. "Včerejší zápas, ač byl poměrně těžký, nás nestál žádné šrámy. Nikdo si nepřivodil nějaké závažnější zranění. Spíš jsou kluci po zápase ještě unavení. Jsme spíš se šrámy na duchu než na těle, všichni trénují a všichni budou v pořádku," řekl týmový lékař Petr Krejčí, podle něhož je stoprocentně v pořádku i záložník Bořek Dočkal.

Trénink na stadionu druholigového klubu FC Tours byl rozdělen do dvou skupin. Ti, kteří proti Španělsku hráli v základní sestavě, se bez míče věnovali regeneraci a stabilizačním cvičením. Někteří hráči ani neměli kopačky a záložník Krejčí se dokonce připravoval naboso.

"Jen když je teplo, tak to praktikuju. Ale hlavně jsem si zapomněl boty, ale nevadí, bylo hezky. I stabilizační cvičení se takhle dělají líp," podotkl Krejčí. Druhá skupina hráčů trénovala s míčem.

Odpoledne mají reprezentanti až na video volno. "Klasika, bude nějaký odpočinek, nějaká masáž. Pak máme rozbor zápasu Španělska. Klasický pozápasový den," uvedl stoper Roman Hubník.

V Tours bude český tým do čtvrtka, kdy odletí do dějiště zápasu s Chorvatskem St. Étienne.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články