Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Je to tým, který dokáže z minima vytěžit maximum, říká Čech o Řecku

Vratislav – Duel o všechno čeká na Euru české fotbalisty – a opět jim v cestě stojí Řecko. Tentokrát jsou ale oba celky v rozdílné pozici oproti nezapomenutelnému roku 2004. "Historii nemůžeme změnit, teď nás čekají dva zápasy, ve kterých se rozhodne o našich postupových šancích," zdůrazňuje brankář Petr Čech před bitvou, kterou Češi, chtějí-li udržovat šance na postup ze skupiny, musí vyhrát.

A v první řadě půjde o zápas s Řeckem. "Měli jsme přípravu, víme, jakým hrají způsobem. Jde o tým, který dokáže z minima vytěžit maximum. Jejich herní projev je od roku 2004 podobný a vůbec se za to nestydí, přináší jim to úspěch," popisuje Čech. Navíc nezapomíná na pověstnou řeckou nezdolnost v důležitých zápasech.

"Na velkých turnajích nechybí a dokáží se prokousat i velkými nepříjemnostmi. Například v posledních kvalifikacích dávali góly v posledních minutách a vyhrávali je o branku. Hraje se s nimi hrozně špatně – přitom fotbal hrát umí," konstatuje český brankář.

Řekům stačí k výhře většinou málo. Trpělivá defenziva a čekání na šanci. "Když se podíváte na jejich výsledky, v Chorvatsku hráli 0:0, doma je porazili 2:0, a ne že by hráli dobře. Stačily jim standardní situace a po dvou rozích dali dva góly. Na Maltě vyhráli 1:0 v 94. minutě, je to prostě tým, který takto hraje a dokáže toho využít," říká.

Češi nemají řecký tým příliš v lásce, ostatně byli to právě oni, kdo na Euru v roce 2004 přehodil v semifinále české mašině výhybku a odstavil ji na druhou kolej. "Nikomu se proti nim nehraje dobře, ale na to nemůžeme koukat. Nám jde o udržení postupu do čtvrtfinále. Jedině vítězství nám dá šanci, aby se tak stalo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články