Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gebre Selassie: Chci ještě na velký šampionát. Je to úžasná atmosféra

Praha – Obránce Theo Gebre Selassie zažil velmi úspěšný rok: získal ligový titul s Libercem, s národním týmem postoupil na Euru ze skupiny, přestoupil do Brém, stabilního týmu německé bundesligy. V novém působišti se chce prosadit do základní sestavy, touží pravidelně nastupovat a získávat zkušenosti i pro reprezentaci. Někdy by ještě rád okusil jedinečnou atmosféru velkého šampionátu.

"Chtěl bych pravidelně hrát ve svém novém působišti, zůstat zdravý a podívat se ještě na velký šampionát. Je to úžasná atmosféra," uvedl pětadvacetiletý ofenzivně laděný obránce.

Mírnou nervozitu pociťoval Gebre Selassie jen před posledním vystoupením na Euru, protože si byl vědom velké kvality portugalského týmu a navíc měl za úkol hlídat jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti Cristiana Ronalda. "Jsem rád, že jsme postoupili ze skupiny. V posledním zápase s Portugalskem jsme byli horší, ale bylo reálné postoupit," dodal.

Přemožitelům českého týmu v semifinále turnaje příliš nevěří. Pyrenejské derby ovládnou podle něj obhájci titulu. "Myslím, že Euro vyhrají zase Španělé," tipoval rodák z Třebíče.

Největším překvapením na turnaji byli pro Gebre Selassieho polští fanoušci. "I když jsme s nimi hráli, podpora byla cítit. Atmosféru šampionátu si opravdu užívali," podotkla nová posila Brém.

Gebre Selassie je znám úniky po pravé straně a výraznou podporou útoku, což na Euru prokázal například gólovou přihrávkou Václavu Pilařovi v zápase proti Řecku. Český bek nezastírá, že si rád zaútočí. "Vždycky mě to táhlo dopředu. Vždy jsem chtěl, jako každý fotbalista, dávat góly nebo je připravovat. Tenhle způsob hry mě baví. Jsem rád, že mi trenéři postupem času našli tento post," uvedl hráč, který v Jihlavě kdysi hrával na pozici středního záložníka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články