Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Němečtí mladíci nedali penaltu, "odměnou" jim byla vlna rasistických urážek

Hned dva němečtí fotbalisté neproměnili penaltu v úvodním zápase mistrovství Evropy hráčů do 21 let a následně museli čelit rasistickým urážkám. Youssoufa Moukoko a Jessic Ngankam, kteří jsou tmavé pleti, se na Instagramu stali terčem nenávistných komentářů po remíze 1:1 s Izraelem. Oba týmy budou ve skupině v Gruzii soupeři české jednadvacítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo – Izrael

Osmnáctiletý Moukoko z Borussie Dortmund zahodil penaltu ve třetí minutě, o čtyři roky starší útočník Ngankam, hrající za druholigový Fürth, mohl skórovat v 80. minutě. Po zápase se na ně snesly rasistické urážky a emotikony opic.

"Když vyhrajeme, jsme všichni Němci. Když prohrajeme, přijdou tyhle opičí komentáře. Takové věci do fotbalu nepatří. A hodně bolí," řekl Moukoko německým médiím. Pohoršeni byli i další členové reprezentace, obhajující na Euru titul.

"Je absurdní, když se lidé anonymně vyjadřují na internetu a kluky rasisticky urážejí," řekl kouč Antonio Di Salvo. S jeho svěřenci se čeští fotbalisté utkají v neděli. Češi turnaj ve čtvrtek zahájili porážkou 0:2 s Anglií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články