Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

V dalších zápasech už góly dáme a uvidíme, jak se to vyvrbí, tvrdí Suchopárek

Nic není ztraceno. O tom je přesvědčený kouč fotbalové jednadvacítky Jan Suchopárek po porážce s Anglií 0:2 v prvním zápase na mistrovství Evropy. Trenér věří, že hráče bude zápas motivovat do další práce díky vyrovnanému výkonu s favoritem. "Šampionát pro nás určitě nekončí a věřím, že v dalších zápasech branky vstřelíme. První poločas ukázal, že připravenost hráčů je dobrá, ale rozhodují vstřelené branky. A ty jsme nedali," citoval Suchopárka web Fotbalové asociace ČR (FAČR) z tiskové konference.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko – Anglie

Český výběr si v prvním poločase vytvořil několik šancí, žádnou však neproměnil. "Hráče takový zápas musí motivovat, protože si dokázali především v prvním poločase, že jednoho z favoritů celého turnaje dokázali potrápit a vytvořit si daleko větší příležitosti než v předchozích dvou vzájemných zápasech dohromady. Ale branky patří k fotbalu a rozhodují. My jsme je nedali, ale v dalších dvou zápasech je dáme a uvidíme, jak se to vyvrbí," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Anglie vstřelila obě branky po změně stran a "Lvíčata" zdolala počtvrté za sebou. Dvakrát proti nim uspěla i v kvalifikaci. "Bohužel na začátku druhého poločasu, stejně jako v posledním utkání proti Anglii, jsme inkasovali a ta branka výrazně změnila průběh utkání. Naše aktivita tím utrpěla, navíc jsme nedokázali zužitkovat ani tu jedinou příležitost v druhém poločase," konstatoval Suchopárek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články