Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Mladí Gruzínci jsou senzačně ve čtvrtfinále ME, můžou být soupeřem Čechů

Ve vyrovnané skupině A je na evropském šampionátu fotbalistů do 21 let rozhodnuto o postupujících. Z první pozice jde do čtvrtfinále domácí Gruzie, které stačila v závěrečném utkání remíza 1:1 s Nizozemskem. Společně s ní si místenku mezi osmi nejlepšími uhrálo také Portugalsko, jež proměněnou penaltou Tiaga Dantase zdolalo Belgii 2:1. Ve skupině B si postup už v předstihu zajistily Španělsko a Ukrajina. Jejich vzájemné měření sil skončilo 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko – Ukrajina

Ve čtvrtfinále budou Gruzinci soupeřem české reprezentace, pokud svěřenci Jana Suchopárka získají ve středu alespoň bod v duelu s Izraelem. První známou dvojicí v play-off je Anglie - Portugalsko.

Před rekordní návštěvou 43 tisíc diváků v Tbilisi poslal domácí výběr do vedení ve 42. minutě Davitašvili, který parádně prošel celou nizozemskou obranou a otevřel skóre. Soupeř sice ještě v nastavení prvního poločasu vyrovnal, ale výsledkem byla jen třetí remíza "Oranjes" na šampionátu. Na semifinálovou účast v roce 2021 proto nenavážou.

Skupinu B opanovali Španělé o skóre před Ukrajinou, se kterou na závěr remizovali díky Ruizovu gólu v poslední minutě. Ve čtvrtfinále se tudíž vyhnou vítězi skupiny D Francii.

Je nám líto, video expirovalo.
Gruzie remizovala s Nizozemskem a je ve čtvrtfinále Eura 21

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let:

Skupina A (Tbilisi):
Nizozemsko - Gruzie 1:1 (1:1)
Branky:
45.+6 Taylor - 42. Davitašvili.
Portugalsko - Belgie 2:1 (0:0)
Branky:
56. Neves, 89. Dantas z pen. - 65. Vertessen.

Skupina B:
Chorvatsko - Rumunsko 0:0
Španělsko - Ukrajina 2:2 (0:1)
Branky:
49. vlastní Želizko, 90. Ruiz - 43. Vjunnyk, 81. Sudakov z pen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články