Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Matěj Vydra posouvá Watford do play-off, ve své hře však vidí rezervy

Londýn/Praha - Místo radosti po povedeném představení, ve kterém dvěma brankami pokořil konkurenční Middlesbrough, se fotbalový útočník Matěj Vydra zlobil sám na sebe. Dvacetiletý reprezentant prý v sobotu klidně mohl nasázet pět gólů. Nakonec si ale považoval toho, že jeho tým uspěl ve vypjatém utkání se soupeřem v boji o postup do Premier League.

Útočník Watfordu Matěj Vydra
zdroj: EPA

V druhé nejlepší anglické soutěži totiž nastává období, v němž se bude rozhodovat o postupujících do elitní soutěže. Vydru proto těší výhra 2:1 v sobotním šlágru s Middlesbrough, díky níž se Watford drží na šestém místě. Tato pozice jeho týmu zaručuje postup do závěrečného play-off.

"Minulé kolo jsme vyšli naprázdno po přestřelce s Charltonem, teď jsme to napravili. Middlesbrough je pořád před námi, takže šlo o moc důležitou výhru. Potřebovali bychom znova udělat nějakou vítěznou šňůru, protože už teď se může lámat chleba," řekl rodák z Chotěboře.

Sám k sobě však byl kritický, dvě vstřelené branky mu připadaly málo. "Tentokrát jsem těch gólů mohl dát fakt pět. Kdybych nebyl levý. Aspoň vím, na čem mám pracovat," uvedl po zápase mladý útočník Watfordu.

I tak ale český střelec dokázal, že ho na začátku nového roku potkala skvostná forma. V posledních zápasech totiž nastřádal již šest branek, celkem si v soutěži připsal dokonce 14 přesných zásahů, což Vydru řadí na šesté místo v tabulce kanonýrů. "Jsem rád, že mi to tam padá," uvedl Vydra, který je ve Watfordu na hostování z italského Udine.

Za své střelecké manévry prý vděčí především trenérovi Gianfranku Zolovi. Vydra si pochvaluje, jak často se mu v přípravě někdejší věhlasný kanonýr věnuje. 

"Po minulém zápase v poháru na Manchesteru City, kdy náš útočník nedal sólový nájezd, si nás vzal trenér Zola všechny útočníky stranou. Chce, abychom chodili při tréninku sami na gólmana. Je to dobrý cvičení. Trenér říká, že si musíme hodně věřit a ať se snažíme trefit přesně místo, kam chceme kopat."

Zola má podle jeho slov hráčům Watfordu stále co ukázat. "Má to pořád v noze. Hlavně ty jeho kličky jsou skvělé. A když se s námi na tréninku zapojí do hry, je hodně užitečný. Já hraju skoro vždycky proti němu a taky pořád prohráváme," poznamenal Vydra.

Svou formu si český útočník bude chtít udržet i v příštím zápase doma s Huddersfieldem. Tento celek se drží v dolních patrech tabulky anglické Championship a pro rozjetý Watford by tak neměl znamenat velkou hrozbu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články